Megjelent az Erasmus Felsőoktatási Charta 2021-es akkreditációs pályázati felhívása

2021.04.23.

Pályázat | Felsőoktatás

Az EACEA meghirdette az ECHE 2021-2027 akkreditációs pályázati felhívást. Az új Charta megszerzéséhez a pályázat benyújtásának határideje 2021. június 10.

Az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) meghirdette az Erasmus Felsőoktatási Charta 2021-2027 akkreditációs pályázati felhívást.

Az új Erasmus+ programban való részvételhez elengedhetetlen, hogy az intézmények a 2021-2027 közötti programciklusra is érvényes Erasmus Felsőoktatási Chartával (Erasmus Charter for Higher Education, ECHE) rendelkezzenek.

Az Erasmus Felsőoktatási Charta biztosítja az általános minőségbiztosítási keretrendszert azokhoz az európai és nemzetközi együttműködési tevékenységekhez, melyek a felsőoktatási intézmények részvételével valósulnak meg az Erasmus+ program keretében. Ahhoz, hogy a programországokban működő felsőoktatási intézmények részt vehessenek az Erasmus+ program keretében az egyéni tanulmányi mobilitást és/vagy az innovációt és a bevált módszerek átvételét célzó együttműködést előmozdítani hivatott projektekben, meg kell, hogy feleljenek az Erasmus Felsőoktatási Charta alapelveinek. 

Az új Charta megszerzéséhez pályázatot kell benyújtani az Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség (EACEA) által 2021. április 22-én meghirdetett Erasmus Felsőoktatási Charta 2021-2027 akkreditációs pályázati felhívásra, mely itt elérhető:

https://ec.europa.eu/info/funding-tenders/opportunities/docs/2021-2027/erasmus/wp-call/2021/call-fiche_erasmus-2021-eche-cert_en.pdf


Az ECHE pályázat benyújtásával kapcsolatos útmutatót az alábbi linken találhatják:

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/sites/default/files/charter-annotated-guidelines-feb2020_en.pdf
 

A pályázat sikerességének biztosítása érdekében ajánljuk az ECHE önértékelő oldal használatát, amelynek segítségével visszajelzést kaphatnak arról, hogy az Önök intézményében milyen mértékben érvényesülnek a jelenleg érvényes Charta alapelvei. 

A pályázat beadási határideje 2021. június 10. 17.00 óra.
Az eredmények 2021 októberében kerülnek kihirdetésre.

Ezúton szeretnénk felhívni a figyelmét a Tempus Közalapítvány által a Canvas felületen létrehozott online pályázatíró kurzusra, amely az Erasmus Felsőoktatási Charta pályázatok sikeres elkészítésében lehet az intézmények segítségére. Az online Canvas kurzushoz való csatlakozási igényüket egy az andrea.biro@tpf.hu e-mail címre küldött levélben jelezhetik.

Utolsó módosítás: 2021.05.21.