Online Európa-nap koncertekkel és beszélgetésekkel

2021.05.05.

Rendezvény | EU

Május 9-én ismét együtt ünnepelhetjük az Európa-napot! A tavalyi évhez hasonlóan számos koncerttel, beszélgetéssel és sporttal emlékezünk meg a már 17 éve történt csatlakozásra!

Az Európai Unió tagországai minden év május 9-én ünneplik az Európa-napot. A hazai fesztivál a tavalyi évhez hasonlóan idén is online felületen várja az érdeklődőket, akik családi és zenei programok közül válogathatnak, valamint különböző témákban beszélgetéseket hallgathatnak.

Természetesen idén is bárki részt vehet a már megszokott futóverseny, amely idén szintén virtuális formát ölt. A táv idén 17 kilométer – hazánk uniós csatlakozásának 17. évfordulója alkalmából –, amelyet a regisztráltak a megadott időkereten belül bárhol, bármikor teljesíthetnek, majd egy applikáció segítségével rögzített eredményeket feltölthetik az esemény weboldalára. Az Európa-nap alkalmából megrendezett futáson való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. További információ ITT érhető el.

 

Az Európa-napi online fesztivál és családi nap május 9-én, vasárnap 10.00–21.15 között az esemény Facebook oldalán tekinthető meg. A programok között számos, az Unió számára kulcsfontosságú témában hallgathatunk előadást, mint például a kultúra jövője a digitalizációban, vagy egy zöldebb, zero waste Európa.

A részletes program itt érhető el.

A programon való részvétel ingyenes. A program az Európai Parlament, az Európa Pont és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete jóvoltából jött létre.

 

Utolsó módosítás: 2021.05.21.