Nyári egyetem, kutatási és gyakornoki lehetőség Írországban

2021.05.12.

Pályázat | Felsőoktatás

A Bursary Program az Ír Nagykövetség, az Irish Hungarian Business Circle (IHBC) és a Forum of Scholars of Irish Studies in Budapest közös ösztöndíjprogramja, melyet 2014 novemberében alapítottak.

Célja, hogy támogassa a magyar hallgatók tanulmányait a következő területeken: ír történelem, társadalomtudomány, kultúra, politika, zene és képzőművészet. A Bursary Program évente ad támogatást ír nyári egyetemen való tanulásra, illetve bármilyen más ír intézményben való kutatásra a felsorolt képzési ágak valamelyikén, továbbá gyakornoki lehetőséget biztosít ír cégeknél.

Kik pályázhatnak?

Azok a hallgatók jelentkezhetnek az ösztöndíjra, akik alapképzésüket éppen most fejezik be, vagy már BA diplomával rendelkeznek, továbbá akik mester vagy doktori szakos tanulmányaikat folytatják bármelyik magyar felsőoktatási intézményben. A posztdoktorális kutatók szintén pályázhatnak. A jelentkezőknek komolyan alátámasztott indoklást kell benyújtaniuk, hogy miért szükséges nekik Írországban kutatást végezni, ez lehet például egy kiszemelt kurzus, illetve projekt leírása, vagy egy ír tudományágon végzett vizsgálat dokumentációja.

A további kritériumokról és a kiválasztás menetéről itt található részletes leírás: https://tka.hu/docs/palyazatok/revised_bursary_statute_2021.pdf

A pályázási határidő: 2021.06.03.

Jelentkezés:

A hivatalos jelentkezési lap innen tölthető le: https://tka.hu/docs/palyazatok/the_irish_embassy_bursary_programme_application_form2021.pdf

A döntést a bírálatról 2021.06.16-án fogják közzétenni.

 

Az Ír Nagykövetség elérhetőségei:

Email: budapestembassy@dfa.ie

Cím: 1054 Budapest, Szabadság tér 7. Bank Center, Gránit Torony VI.

Utolsó módosítás: 2021.05.21.