17 Bercsényis tanuló vette át Europass mobilitási igazolványát

Partner hír | 2021.05.27.

Pályázóink hírei | Szakképzés

Újabb iskola tanulói kaphatták kézhez Europass mobilitási igazolványukat.

A Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói kézhez kapták Europass mobilitási igazolványukat.

Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói kézhez kapták Europass mobilitási igazolványukat. Az iskola partnerkapcsolata a dán Zealand Business College intézménnyel 15 éves múltra tekint vissza.

A két intézmény együttműködése 2004-ben indult, amikor kialakították azt a hiánypótló 10 hetes húsipari képzési programot, melyben azóta közel 300 diák vehetett részt. 2021. május 21-én újabb 17 tanuló kapott Europass mobilitási igazolványt a Közép-magyarországi ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban. 

 A 2019. augusztus 4. – október 11. között megvalósított Erasmus+ szakmai gyakorlat elismeréséül a diákok a tanulási eredményeiket részletező Europass mobilitási igazolványt vehettek át a két kísérőtanáruktól, Tóth Judit Emma nemzetközi koordinátortól és Németh Szilárd szakmai oktatótól. A járványhelyzet most tette lehetővé, hogy a igazolvány átadására sor kerülhessen, azonban a külföldi iskola projektkoordinátora, Karen Inge Wahlgrén és a csoport dániai osztályfőnöke, Bojan Kovacevic csak virtuálisan vehettek részt az átadón. 

Karen Inge Wahlgrén üdvözölte a diákokat, a kísérőtanárokat és az iskola vezetőségét, valamint beszédében hangsúlyozta a két iskola partnerkapcsolatának fontosságát és az ebben rejlő továbbfejlesztési lehetőségeket. Bojan Kovacevic kiemelte, hogy a tanulók 10 hetes külföldi gyakorlata nagy lépés volt a felnőtté válás folyamatában és bízik benne, hogy ezen a szakmai úton haladnak tovább akár munkavállalóként, akár a tanulmányaik magasabb szintű folytatásával. 

A csoport tízhetes programjáról részletesebben ezen a Facebook-oldalon tájékozódhatnak, míg a legjobb pillanatokat összegző videó itt található 

Az iskola elkötelezett az Erasmus+ program iránt és további gyakorlatok szervezését tervezi, amint a járványügyi helyzet ezt lehetővé teszi. A projekt segíti a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum stratégiai irányelveit, többek között a munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelő, korszerű szakképzés biztosítását.

Utolsó módosítás: 2021.05.27.