Külföldi szakmai gyakorlat ősszel a Campus Mundival

2021.06.18.

Hír | Felsőoktatás

Még nincs késő pályázni Campus Mundi szakmai gyakorlatra. De miért éri meg belevágni, hogyan található meg az ideális munkahely, és mitől lesz sikeres a pályázat?

Egy külföldi szakmai gyakorlat a kreditek teljesítésén túl számos olyan előnnyel jár, amelyeket a munka világában már pályakezdőként is kamatoztathatunk. A magabiztos nyelvtudás mellett a leendő munkaadó számára előnyösebb az olyan jelentkező, aki jól kezeli a kulturális különbségeket és új, váratlan helyzetekben is képes teljesíteni.

A Campus Mundi szakmai gyakorlat ösztöndíjnak köszönhetően a felsőoktatási hallgatók széles köre kapcsolódhat be egy szervezet vagy cég munkájába, és szerezhet értékes tapasztalatokat Európában, vagy akár Európán kívül is. Mester- és PhD-képzésben résztvevők pedig kutatási tevékenységre is pályázhatnak.

Nem csak kalandvágyból érdemes pályázni

A legtöbb egyetemi képzés része a kötelező szakmai gyakorlat, amit külföldön is lehet teljesíteni. Az ott megszerzett ismeretekkel tudatosabban tervezhetjük a diplomaszerzés utáni éveinket is.

A Campus Mundi szakmai gyakorlat ösztöndíjjal pedig sokkal több egyetemistának nyílik lehetősége pár hónapnyi nemzetközi kitekintéssel indítani a karrierjét. Egy prágai vagy krakkói székhelyű multinál például a megszerezhető tudás és a rengeteg élmény mellett havi 200.000 Ft is jár, ami nagymértékben megkönnyítheti a kint eltöltött időszakot.

További összegek, és a pályázati felhívás ide kattintva érhető el. 

Mi kell a sikeres pályázathoz?

A külföldi szakmai gyakorlat esetében nem elég egy jó pályázatot benyújtani, ezt meg kell előznie egy sikeres jelentkezésnek valamely kiválasztott céghez. A Tempus Közalapítvány honlapján található cikkek a folyamat minden állomásához segítséget nyújtanak.

Az első fontos lépés a cégek vagy szervezetek felkeresése. Hogy megkönnyítsük az ideális hely megtalálását, ebben a cikkünkben összegyűjtöttük a legjobb adatbázisokat.

A cégekhez történő jelentkezés, és később az ösztöndíjra pályázás egyik legfontosabb eszköze a jól felépített motivációs levél. Négy fő kérdés mentén össze lehet foglalni az elképzeléseinket, ez pedig megkönnyítheti már a munkahelykeresést is.

Sikeres jelentkezés után indulhat a Campus Mundi pályázat benyújtása. Ebben a cikkben összeszedtük a szakmai gyakorlat ösztöndíjra való pályázás menetét lépésről lépésre.

 

Pályázni a https://mundi.scholarship.hu/ felületen lehet.

A pályázással kapcsolatos részletes információk ide kattintva érhetők el.

További hasznos tartalmak a sikeres szakmai gyakorlathoz.

Utolsó módosítás: 2021.06.22.