Új bloggerek, új országok, új élmények!

2021.09.20.

Ösztöndíj | Felsőoktatás

Szeptember 20-án, hétfőn elstartolt az új, 7. széria a Világegyetemista blogon! Ismét végigkísérhetitek a Campus Mundi ösztöndíjas hallgatók mindennapjait a készülődéstől a beilleszkedésen át egészen a búcsú és a hazautazás pillanatáig. Tartsatok velünk!

Az első héten megismerkedhettek az új bloggerekkel, olvashattok az első benyomásaikról, kalandjaikról, és hogy miként kezdődtek el a kurzusok a külföldi egyetemeiken.

Márton Antwerpenből fog jelentkezni hétről hétre, aki a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán tanul. Bemutatkozó bejegyzéséből kiderül, hogyan készült az ösztöndíjas időszakra, milyen volt elindulni és miként teltek első kollégiumi estéi Belgiumban.

Hasonlóan az előző szériához, ismét lesz tudósítónk Portugáliából, azonban Csenge Lisszabont választotta ösztöndíjas bázisának, mégpedig az Universidade Nova de Lisboa intézményt. Feltett szándéka, hogy fejlődjön a nyelvtudása és megtanuljon portugálul, kíváncsian várjuk a fejleményeket ezzel kapcsolatban.

Egy népszerű ösztöndíjas célországban, Olaszországban is lesz bloggerünk Tünde személyében, aki Firenzében fog tanulni egy szemeszteren keresztül. A diploma megszerzése után Tünde saját vállalkozást szeretne indítani, azért esett a választása az Università degli Studi di Firenze fogadóintézményre, mert olyan tárgyakat tudott felvenni, melyekkel szakmai készségeit fejlesztheti.

Negyedik bloggerünk, Fanni, aki a MOME hallgatója, egy különös városban, Nímesben fogja tölteni Campus Mundi ösztöndíjas időszakát. Gyakran nevezik ezt a térséget Franciaország Rómájának. Ha érdekel benneteket, hogy miért ezt a fogadóvárost szemelte ki magának Fanni, első bejegyzéséből ez is kiderül!

Az állandó bloggerek mellett vendégírók történeteivel is találkozhattok a blogon. Időnként vissza fog térni helyzetjelentéssel az előző szériából Zsófi, aki digitális kreditszerzés keretébenben folytatja tovább tanulmányait a japán Tokyo International University-n. 12 napos dániai rövid tanulmányútjáról fog beszámolni Laci, aki visszalátogatott egy korábbi 2016-os fogadóintézményébe. Végül, de nem utolsósorban Gergő Szingapúrban töltött 3 hónapos szakmai gyakorlatáról olvashattok részletesebben.

A bloggereknek köszönhetően a 7. szériában is első kézből értesülhettek arról, hogy milyen Campus Mundi ösztöndíjasnak lenni a világ különböző pontjain! A Világegyetemista blog itt érhető el.

Ha meghoztuk a kedved a jelentkezéshez már most, kattints ide az aktuális pályázati információkért: https://tka.hu/palyazatok/4811/campus-mundi#palyazatList

Utolsó módosítás: 2021.09.28.