A Pécsi Tudományegyetem nyerte el az EAIE Nemzetköziesítési Kiválósági Díjat

Partner hír | 2021.09.28.

Hír | Felsőoktatás

Az elismerést az intézmény a Nemzetközi Igazgatóság által kifejlesztett és menedzselt online rövid ciklusú programjaiért kapta.

A vírushelyzetre reagálva a Nemzetközi Igazgatóság Study Abroad és Nyári Egyetem Irodája 2020 tavaszától nagyszámú nemzetközi virtuális programot valósított meg a külföldi partneregyetemek és a Pécsi Tudományegyetem hallgatói számára. A programok között online nyári és téli egyetemek, workshopok, tréningek, amerikai és olasz egyetemekkel kifejlesztett közös online kurzusok, valamint virtuális szakmai gyakorlati program is található.

A European Association for International Educators (EAIE) minden évben díjjal jutalmaz egy európai egyetemet, mely olyan kiemelkedő, innovatív eredményt ér el a nemzetköziesítési tevékenységek terén, amely jó gyakorlatként példával szolgálhat más felsőoktatási intézmények számára is.

A PTE az első magyar egyetem, amely elnyerhette ezt a rangos nemzetközi díjat. A díjátadóra a nemzetközi szervezet online konferenciáján, október 1–jén kerül sor.

Utolsó módosítás: 2021.09.28.