Felhívás a szakoktatás és - képzés jövőjéről szóló felmérésben való részvételre

2021.10.08.

Hír | Szakképzés

Az Európai Szakképzésfejlesztési Központ felmérést készít a szakoktatás és –képzés jövőjéről, a szektort érintő változásokról, kihívásokról

The Future of Vocational Education and Training” címmel indít új kutatást az Európai Szakképzésfejlesztési Központ (röviden: Cedefop), melynek célja a szakoktatás és –képzés (VET) kihívásainak és a szektorban rejlő lehetőségeknek a feltárása. A felmérés a 3s, a Fondazione Giacomo Brodolini és az Ockham IPS szervezetek közreműködésével valósul meg. A kutatásban különös figyelmet fordítanak a szakoktatás és –képzés tartalmi és szerkezeti változásaira, valamint arra, hogy a változó munkaerőpiaci és a társadalmi környezetben hogyan változnak a szektorban megszerzett készségek és szakmai ismeretek iránti igények.

A kutatás részeként az európai szakképzési intézmények egy felmérés keretében mondhatják el véleményüket az utóbbi 10 évben végbemenő változásokról, valamint a következő években várható kihívásokról, lehetőségekről. A kutatás más Cedefop projektek eredményire épül, valamint kiegészíti azokat. A projektet az európai kutatóintézmények konzorciuma és nemzeti szakértői hálózatok is támogatják, akik beszámolnak a projektben részt vevő 30 ország (a 27 európai uniós tagállam, az Egyesült Királyság, Izland és Norvégia) fejleményeiről.

A kérdőív legfőképpen azokat az intézményvezetőket és tanárokat célozza meg, akik megfelelő szakmai ismeretekkel, tapasztalatokkal rendelkeznek az intézményüket érintő fejleményekről.

A kutatáshoz készített kérdőív az alábbi weboldalon érhető el, melynek kitöltése kb. 15-20 percet vesz igénybe.

A kérdőív közvetlen elérhetősége: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/future-of-vet-2021  

 

A kutatásról bővebben az alábbi oldalon olvashatnak az érdeklődők:

https://www.cedefop.europa.eu/en/events-and-projects/projects/future-vet  

Utolsó módosítás: 2021.10.08.