Pályázati felhívás Nemzetközi Felsőoktatási Oktatói Díj elnyerésére

2021.10.20.

Nemzetköziesítés | Felsőoktatás

A PROFFORMANCE konzorcium Nemzetközi Felsőoktatási Oktatói Díj felhívást hirdet Ausztria, Csehország, Georgia (Grúzia), Horvátország, Magyarország és Szerbia oktatói számára.

A PROFFORMANCE nemzetközi oktatói díj célja a résztvevő országok felsőoktatási intézményeiben megvalósult innovatív  gyakorlatok feltérképezése, elismerése és promóciója, valamint a tapsztalatcsere, és az együttműködések ösztönzése.

Olyan felsőoktatási oktatók jelentkezését várjuk, akik hallgatóközpontú kurzusfejlesztésben, innovatív oktatási módszerekben, értékelő rendszerek kidolgozásában vagy a társadalmi kihívásokra választ adó felsőoktatási tevékenységek megvalósításában nemzetközi szinten, más intézmények számára is példamutató eredményeket értek el.

Pályázati határidő: 2021. december 22. 13:00 (Pályázati határidő meghosszabbítva.)

Bővebb információ: https://profformance.eu/call-for-application

Pályázati űrlap:https://award.profformance.eu/

A pályázatok értékelésénél kiemelt szempont az európai szakpolitikai célokhoz való kapcsolódás, ezért a digitalizáció, a nemzetköziesítés, az inklúzió és a fenntarthatóság dimenziók érvényesülése a megvalósított  jó gyakorlatban extra pontokat jelent. 

A pályázatokat 2021. december 22. 13:00-ig angol nyelven kell benyújtaniközvetlenül a pályázati platformon keresztül.

PROFFORMANCE projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Tempus Közalapítvány vezetésével, valamint 5 teljes (Ausztria, Csehország, Grúzia, Horvátország, Szerbia) és 5 társult (Academic Cooperation Assotiation, European Student Union, Digitális Jólét Nonprofit Kft., Aveiro Egyetem, Ilia Állami Egyetem) partnerrel, valamint közel 30 nemzetközi szakértő közreműködésével valósul meg. A konzorcium célja az oktatás és képzés minőségfejlesztése az oktatói teljesítmény javítása révén. A projekt egy értékelő keret- és eszközrendszer kidolgozását tűzte ki célul, amely támogatja az európai és nemzeti szakpolitikai célok, intézményi stratégiák mindennapi gyakorlatba ültetését, valamint az oktatói tapasztalatcsere elősegítése révén lehetővé teszi az egymástól való tanulást, a jó példák és kiváló gyakorlatok elismerését és terjesztését.

A PROFFORMANCE Nemzetközi Felsőoktatási Oktatói Díj 2021/22 pályázatra benyújtott jó gyakorlatok bekerülnek a PROFFORMANCE nemzetközi adatbázisba, mely automatikus csatlakozást jelent a PROFFORMANCE szakmai hálózathoz. Ez nemcsak nagyobb nyilvánosságot kínál a működő gyakorlatoknak, módszertanoknak, de lehetővé teszi a szakmai tapasztalatcserét és együttműködések kialakítását is.

A legjobbak lehetőséget kapnak nemzetközi webináriumokon való közreműködésre, a díjazottaknak pedig lehetőségük nyílik a PROFFORMANCE nemzetközi szakmai zárókonferencián való bemutatkozásra, valamint oklevelet és emléktárgyat kapnak, amely értékes előnyt jelenthet szakmai pályázatoknál és az életpályán való előrelépés során.

Bízunk benne, hogy minél több magyar oktató él a lehetőséggel, hogy a Magyarországon sikeres jó gyakorlatok megosztásával, nem csak a konzorciumi partnerországokban, hanem EU/EHEA szinten is hozzájáruljon a magyar felsőoktatás jó hírnevéhez.

Tudnivalók a pályázati felületről

A 2021. november 25-i információs webináriumon a Tempus Közalapítvány munkatársai ismertették a PROFFORMANCE projektet és a projekt keretében megvalósuló nemzetközi oktatói díj szakmai hátterét, és a pályázat folyamatával kapcsolatos tudnivalókat.

Utolsó módosítás: 2021.12.13.