Miért alacsony a kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok részvétele az ifjúsági projektekben?

Partner hír | 2021.10.22.

Hír | Ifjúság, Nonprofit szervezet

Erre a kérdésre keresi a választ az Együttható Egyesület. Ifjúsági pályázó vagy? Támogasd munkájukat, töltsd ki kérdőívüket!

A „Hidden dimensions” projekt az Együttható Egyesület és két partnerének nemzetközi együttműködése. Az Erasmus+ ifjúság területén megvalósuló stratégiai partnerség célja, hogy felmérje, mik akadályozzák a komplex támogatási szükségletű fiatalok ifjúsági programokba való bevonását.

A partnerségben részt vevő szervezetek tevékenységei a hátrányos helyzetű fiatalokat célozzák különböző területeken, mint például a minőségi oktatáshoz való hozzáférés, a szociális támogatás vagy az érdekképviselet. Az egyik ilyen terület az ifjúsági programokhoz való hozzáférés, amely tapasztalataik alapján korlátozott a kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok számára, azon belül pedig elenyésző arányban tudnak részt venni fogyatékossággal élő fiatalok.

A projekt empirikus kutatás és szakpolitikai ajánlások megfogalmazásával igyekszik megtalálni a választ arra, hogy mi az akadálya a komplex támogatási szükségletű fiatalok ifjúsági programokba történő bevonásának.

A kutatás témája a hátrányos helyzetű fiatalok bevonása, azon belül a pályázók a fogyatékossággal élő fiatalok bevonásával kapcsolatos gondolatait kívánjuk felmérni.

Kik tölthetik ki a kérdőívet?

A válaszadók lehetnek olyan személyek, akik:

  • részt vettek Erasmus+ ifjúsági program megvalósításában vagy
  • ifjúságsegítőként dolgoznak vagy
  • vállalkozási szerződéssel foglalkoztatottak, akik ifjúsági célcsoporttal foglalkoznak az adott szervezetnél (pl.: tréner, coach, stb.) vagy
  • ezen a területen önkéntes munkát végeznek.

Lényegében olyan személyek, akik közvetlenül foglalkoznak fiatalokkal és/vagy a fiatalok bevonásáért felelősek. A válaszadás kb. 10-20 percet vesz igénybe, egyéni tempótól függően.

A kérdőív az alábbi linken érhető el.

A kérdőív anonim; az első oldalán részletesebb leírást található a kutatási célokról.

Mint minden kutatási eszköznek, ennek a kérdőívnek is vannak korlátai. A kérdőív utolsó kérdésében van mód arra, hogy megosszon a válaszadó olyan gondolatot, amire nem volt esetleg lehetősége azt megelőzően.

Utolsó módosítás: 2021.10.28.