A Budapesti Állat- és Növénykert ezüst fokozatú támogatója a 25 éves Tempus Közalapítvány

2021.11.08.

25 éves a Tempus Közalapítvány | Ifjúság, EU, Önkormányzatok, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Nonprofit szervezet, Köznevelés, Felsőoktatás

Az évforduló alkalmából a Tempus Közalapítvány örökbe fogadta a Budapesti Állat- és Növénykert kiselefántját, Samut.

A következő egy évben a Tempus Közalapítvány ezüst fokozatú támogatóként gondoskodik az állatkert 4 hónapos kiselefántjáról, Samuról. Az örökbefogadásról szóló oklevelet november 6-án ünnepélyes keretek között vette át dr. Varga-Bajusz Veronika, főigazgató. A közalapítvány ezáltal egy évig jogosult az „Állatkerti Nevelőszülő” cím használatára, amelyet az Elefántház kifutóján elhelyezett emléktábla is jelez.

Samu, a kis ázsiai elefánt 2021. április 24-én született Budapesten, és az Elefántházban, valamint annak szabadtéri kifutóján él szüleivel és 4 éves testvérével, Arunnal.

                 

Tempus Közalapítvány 25. születésnapja alkalmából megajándékoz két kiválasztott intézményt, amelyek munkáját a szervezet nagyra becsüli. Az Alapítvány a Budapesti Állatkertekért támogatása mellett bekapcsolódik a Szülők Háza Alapítvány állami gondozott gyerekeket támogató Tegyél jót! Ülj mellém! programjába is. A közalapítvány munkatársai önkéntes alapon segíthetik az alapítvány tevékenységeit – és ezzel a gyerekeket –, valamint jótékonysági akciókban vehetnek részt.

Utolsó módosítás: 2021.11.29.