Eurodesk országos találkozó - fókuszban a fiatalok

2021.12.17.

Eurodesk | Ifjúság

Két év után végre újra személyes jelenléttel valósulhatott meg az Eurodesk hálózat idei második országos találkozója.

A visegrádi eseményen sor került az új multiplikátorok bemutatkozására, valamint az Eurodesk Qualifying Training Programme "Inclusion" modulja került feldolgozásra egy szakmai műhely keretében. A műhely nagyban támogatta, hogy a partnerek a jövőben is megfelelő minőségű és személyre szabott szolgáltatást tudjanak nyújtani a fiataloknak, különösen a kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok számára.

A háromnapos Országos Találkozó őszi eseményének rendszerint valamelyik vidéki város ad otthont: ez hosszú idő után végre ismét így valósult meg 2021. november 17-19. között Visegrádon.

Az első napon bemutatkoztak a magyar hálózat új partnerei és szervezeti képviselői, és a résztvevők betekintést nyerhettek az idei év sikereibe és a jövő évi tervekbe. Tájékoztató előadást tartott az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület programok fiatalokat érintő lehetőségeiről és aktualitásairól Máté Gergely, a Tempus Közalapítvány munkatársa, az Erasmus+ Ifjúsági csoport vezetője.

A második napon a hálózati partnerek az Eurodesk Qualifying Training Programme egyik legújabb modulját sajátították el, melynek célja az Eurodesk által nyújtott szolgáltatások minél inkluzívabbá tétele, a fiatalok minél szélesebb körének elérése érdekében. A visegrádi találkozó záró napján pedig új információkkal gazdagodhattak a Time to Move kampánnyal és a 2022-től szintén az Erasmus+ program részét képező DiscoverEU-val kapcsolatban.

A tavalyi év során a korlátozások miatt nem volt lehetőség a hálózat fennállásának 30. évfordulójának személyes megünneplésére, így erre szintén az Országos Találkozón került sor.

Utolsó módosítás: 2021.12.21.