Tegyél Jót! Jótékonysági festés

2021.12.20.

25 éves a Tempus Közalapítvány | Ifjúság, EU, Önkormányzatok, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Nonprofit szervezet, Köznevelés, Felsőoktatás

A Tempus Közalapítvány idén ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. Ezen alkalomból a kollégák sok más program mellett egy jótékonysági együttműködésben is szerepet vállalhattak: a Szülők Háza Alapítvány segítségével egy gyermekotthont festhettek ki az önkéntes kollégák.

A Tempus Közalapítvány a 25. születésnapja alkalmából részt vett a Szülők Háza Alapítvány Tegyél Jót! Programjában is. Az Alapítvány elsődleges célja az, hogy elősegítsék a nehéz helyzetben élők integrációját, erősítsék a befogadására a többségi társadalmat. A Tegyél jót! Ülj mellém! egy olyan komplex program, amely állami gondoskodásban élő gyerekek számára nyújt segítséget társadalmi integrációjukhoz. (Bővebb információk a Szülők Háza Alapítványról és a Tegyél Jót! Programról: https://tegyeljot.hu/)

A két intézmény között létrejött megállapodás alapján a Közalapítvány munkatársai önkéntes alapon segíthetik az alapítvány tevékenységeit – és ezzel a gyerekeket –, valamint jótékonysági akciókban vehetnek részt. A 2021-es év során több ilyenre is sor került: az önkéntes kollégák szeptemberben tanszert gyűjtöttek a gyermekeknek az iskolakezdést segítve, novemberben egy gyermekotthon helyiségeit festették ki az ott élő gyermekek nagy örömére, decemberben pedig szintén önkéntes alapon vehettek részt a Szülők Háza Alapítvány karácsonyi Angyalprogramjában.

Az Alapítvány rendszeresen tájékoztatja intézményünket aktuális programjairól, így lehetőséget biztosít a folyamatos együttműködésre.

Utolsó módosítás: 2021.12.20.