Online információs nap az Erasmus+ előretekintő projektekről

2022.01.18.

Rendezvény | Szakképzés, Felnőtt tanulás

Az Erasmus+ program új prioritásairól és a 2022-es előretekintő projektek finanszírozási lehetőségeiről szervez online információs napot az Európai Bizottság 2022. január 18-án.

Az Erasmus+ Partnerships for Innovation – Forward-Looking Projects 2022 című online rendezvény célja, hogy tájékoztatást nyújtson az előretekintő projektek megvalósítási és finanszírozási lehetőségeiről.

Az előretekintő projektek célja olyan innovatív (szakpolitikai) megközelítések azonosítása, kifejlesztése, tesztelése és/vagy értékelése, amelyek képesek arra, hogy általánosan érvényesüljenek, és ezáltal javítsák az oktatási és képzési rendszereket. Támogatják a kiemelt európai prioritásokon alapuló, valamint az oktatási, képzési és ifjúsági rendszerek fejlesztésével kapcsolatos hasznos meglátásokat megosztó elképzeléseket, amelyek egyúttal számottevő innovatív hatást gyakorolnak a tanulás valamennyi típusát segítő, és az európai társadalmi kohézió különböző környezeteiben történő aktív részvételt szolgáló módszerekre és gyakorlatokra.

A koronavírus okozta világjárvány eddig soha nem látott innovációt követelt meg az oktatás területén. Ezeknek az új megközelítéseknek kreativitással és készségekkel kell felvértezniük a jövő munkavállalóit, hogy szembenézzenek azokkal a társadalmi kihívásokkal, amelyekkel mindannyian találkozunk.

Ebben segíthetnek az előretekintő projektek az innováció, a kreativitás és a részvétel, valamint a társadalmi vállalkozói szellem előmozdítása révén a szektorközi együttműködések, a szakképzés és a felnőtt tanulás területén.

További információ és online esemény az Európai Bizottság honlapján.

Utolsó módosítás: 2022.02.02.