Európai támogatás az oktatóknak: folytatódik a felsőoktatási PROFFORMANCE projekt

2022.03.01.

Nemzetköziesítés | Felsőoktatás

Az Európai Bizottság támogatásra érdemesnek találta a PROFFORMANCE+ projektet, melynek alapjait a PROFFORMANCE projekt keretében építette ki egy 6 országból álló konzorcium.

A projekt új partnerekkel kiegészülve 2022-2025 között tovább dolgozik az oktatás és tanulás minőségfejlesztésén.

Az új pályázatot az Innovációs és Technológiai Minisztérium, illetve a Tempus Közalapítvány 5 partnerország (Ausztria, Csehország, Grúzia, Horvátország, Szerbia) minisztériumával és azok szakmai partnereivel, valamit 6 intézmény tagjaival közösen nyújtotta be. A megvalósításban részt vesznek még az Academic Cooperation Association, az Ír Felsőoktatási Hivatal, a European University Association, az Aveiroi Egyetem, a European Students’ Union, illetve a RUN-EU Egyetemi Szövetség szakértői és képviselői is.

Mi a PROFFORMANCE+ projekt célja?

A projekt célja, hogy iránymutatást adjon a különböző oktatáspolitikai célok mindennapi gyakorlatba ültetéséhez, és támogatást nyújtson az oktatás-tanulás minőségének és hatékonyságának fejlesztéséhez az intézmények, valamint az oktatók számára.

Mit hoz az új PROFFORMANCE+?

Az új projekt eredményeként a már meglévő PROFFORMANCE fejlesztő eszköztár kiegészül majd egy oktatói képzési modullal, valamint elérhető lesz egy módszertani kurzusokat gyűjtő portál a felsőoktatási intézmények oktatói számára. A korábbi projekt keretében létrehozott jógyakorlat adatbázis bővítése egy újabb oktatói díj felhívás keretében valósul meg.

A PROFFORMANCE+ értékelési eszközben kiemelt prioritásként jelenik meg a digitalizáció, az inklúzió, a nemzetköziesedés és a fenntarthatóság.

A projekt a tervezett hálózatépítési és tudáscsere fórumok, webináriumok, konferenciák, PLA-k, közösségi média hálózatok révén járul hozzá a nemzetközi tudáscseréhez az oktatási, kutatási és 3. missziós tevékenységekben való együttműködéshez, ezáltal az Európai Felsőoktatási és Kutatási Térség szinergiáihoz.

A PROFFORMANCE projekt eddigi eredményeit 2022. június 16-án, a budapesti zárókonferencián ismerhetik meg az érdeklődők.

Utolsó módosítás: 2022.03.31.