Szlovák ösztöndíj-lehetőségek a 2022/2023-as tanévre

Partner hír | 2022.03.07.

Ösztöndíj | Felsőoktatás

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramja kihirdette az új, aktuális felhívását a 2022/2023-as tanévre tanulmányi, kutatói, művészeti és előadói ösztöndíjak benyújtására.

A jelentkezési határidő 2022. április 30. 16:00, az ösztöndíjakra a következő online felületeken kell pályázni: www.stipendia.sk vagy www.scholarships.sk.

A NÖP, azaz Nemzeti Ösztöndíjprogram alapításáról a Szlovák Köztársaság kormánya döntött 2005-ben. A program támogatja a külföldi hallgatók, doktoranduszok, egyetemi oktatók, kutatók és művészek mobilitását, bekapcsolódását a szlovák egyetemeken és a szlovák kutatóintézetekben folyó munkába. Az ösztöndíjra a világ bármelyik ország állampolgára pályázhat. Részletes információt a pályázók a hivatalos honlapon találnak: www.stipendia.sk vagy www.scholarships.sk.

Az ösztöndíjtámogatás a tanulmányi és/vagy kutatói ösztöndíj megélhetési költségeit fedezi a felsőfokú tanulmányok alatt (mester vagy doktori képzés), továbbá a tanulmányi és/vagy kutatói/művészeti ösztöndíjat a doktori tanulmányok alatt vagy kutatói ösztöndíjat a posztdoktori hallgatók számára egy külföldi egyetemen, illetve kutatószervezetnél.

Angol nyelvű tájékoztató

Szlovák nyelvű tájékoztató

Az ösztöndíjprogrammal kapcsolatos kérdésekkel közvetlenül a NÖP adminisztrátorához lehet fordulni – állandó szlovákiai lakcímmel rendelkezők esetében Kristína Sallerová asszonyhoz (nsp-sk@saia.sk), a külföldi hallgatók esetében Ondrej Aradský úrhoz (nsp-foreign@saia.sk).

Utolsó módosítás: 2022.03.28.