Európai Szakképzési Hét 2022: fókuszban a zöld átállás

2022.03.29.

Rendezvény | EU, Szakképzés

Az Európai Bizottság idén május 16-20. között rendezi meg az Európai Szakképzési Hetet.

A tematikus hét egyik fő eseménye a május 18-19-i konferencia, ahol átadásra kerül a Szakképzési Kiválósági Díj, emellett pedig nemzeti, regionális és helyi szinten is programok várják az érdeklődőket.

Az Európai Szakképzési Hét legfőbb témája a zöld átálláshoz szükséges készségek. Az eseménysorozat összhangban van az európai zöld megállapodással, így nagy hangsúlyt fektet arra, hogy felhívja a figyelmet a szakképzés előnyeire, és arra, hogyan járulhat hozzá a szakképzés Európa zöld átállásához és klímasemlegességéhez. 

A tematikus héten kerül átadásra a Szakképzési Kiválósági Díj, mellyel olyan egyéneket, szervezeteket ismernek el, akik a szakképzés terén kiemelkedő munkássággal rendelkeznek.     

Díjkategóriák:

  • Vállalatok és tanulók díja
  • A szakképzés innovátorainak díja
  • Európai finanszírozás a szakképzésben nyújtott kiválósásokért
  • Európai ügynökségek díjai
  • Szakképzési Kiválósági Díj közönségdíj: EuroSkills-Szakmák Nemzetközi Bajnoksága

További információ a díjakról, jelentkezési határidőkről ide kattintva érhető el.

Az esemény lehetőséget kínál arra, hogy szervezetek, intézmények saját szervezésű programmal járuljanak hozzá a szakképzés népszerűsítéséhez, megosztva jó gyakorlataikat. Az ilyen programok bármilyen formában megvalósulhatnak: online, jelenléti esemény, webinárium, állásbörze, Facebook Live bejelentkezés vagy egyéb esemény. A magyar szervezetek, intézmények saját szervezésű programjai az Európai Szakképzési Hét magyar honlapján érhető ide kattintva.

További információ az Európai Szakképzési Hét hivatalos honlapján olvasható. 

Utolsó módosítás: 2022.04.27.