ÚJRA ITT AZ EURÓPAI SZAKKÉPZÉSI HÉT!

2022.05.13.

Hír | Szakképzés

Május 16-20. között több mint 700 esemény várja az érdeklődőket Európa-szerte.

Az Európai Szakképzési Hét idei témája - „Készségek a zöld átálláshoz” - összhangban áll az európai zöld megállapodással, amely keretében az Unió elkötelezettséget vállalt a klímasemlegesség 2050-re történő elérésére. A Green Deal olyan intézkedéseket tartalmaz, amelyek a fiataloknak a zöld gazdaságban való foglalkoztatásához szükséges szaktudással való felruházását célozzák meg.

Nicolas Schmit, a foglalkoztatásért és a szociális jogokért felelős uniós biztos azt mondta:

„Európa zöld átállásának és klímasemlegességének megvalósításához megfelelő szaktudásra van szükség. A megoldás kulcsát a szakképzés jelentheti, amely minden korosztály számára elérhető. Vegyen részt az Európai Szakképzési Héten és segítsen felhívni a figyelmet a szakképzés előnyeire! Ha részt vesz a nemzeti vagy helyi rendezvényeken, vagy segít ezek megszervezésében, és ismerőseit a készségeikbe való befektetésre ösztönzi, sokat segít célunk elérésében.”

Nicolas Schmit videóüzenete IDE kattintva tekinthető meg.

SZAKKÉPZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJAK

Ipari tanulók, vállalatok vagy szakképzési intézmény képviselői is pályázhatnak, és megoszthatják bevált gyakorlataikat a Szakképzési Kiválósági Díj kapcsán, amely egyéneket és szervezeteket egyaránt elismer és megjutalmaz a szakképzés melletti elkötelezettségükért. Az idei jelöltek között - egyetlen magyar intézményként – az ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium is szerepel. A nívós elismerésre az Európai Bizottság választotta ki az iskola „Developing professional competencies through the acquisition of work experience (Szakmai kompetenciák fejlesztése munkatapasztalat megszerzésével)” című projektjét, aminek keretében a kevesebb lehetőséggel rendelkező diákok is szerezhettek szakmai tapasztalatot Németországban.

További információ IDE kattintva érhető el.

ESEMÉNYEK

Az Európai Szakképzési Hét a szakképzés különböző helyi, regionális és országos szervezetek, illetve szakképzéssel foglalkozó partnerintézmények rendezvényeinek ad helyet. Magyarországon kiemelkedően sok program várja az érdeklődőket, több mint 200 esemény közül válogathatnak!

Böngésszen az európai és hazai események között és legyen részese a programsorozatnak!

További információ:

#EUVocationalSkills #DiscoverYourTalent #EuropeanYearOfYouth

Utolsó módosítás: 2022.06.09.