Tippek a tudatos karrierépítéshez: így mutasd be készségeid és tapasztalataid az álláskeresés során

2022.05.23.

Hír | Ifjúság, EU

Az Europass szolgáltatásai segítik a tudatos karriertervezést.

A sikeres álláskereséshez elengedhetetlen a készségek, végzettségek és szakmai tapasztalatok strukturált bemutatása a munkáltatóknak. Az Europass portál ebben nyújt segítséget: számos olyan szolgáltatás várja az álláskeresőket, melyek eszközként szolgálnak a készségek alapos bemutatására, valamint az új karriertervek és célok megvalósításában. 

Első lépésként a következőket szükséges átgondolni, feltérképezni: 

  • korábbi munkatapasztalatok során szerzett készségek, 
  • személyes kompetenciák, erősségek, 
  • hobbi, önkéntesség, online kurzusok során elsajátított készségek, ismeretek, 
  • legértékesebb, legkiemelkedőbb személyes készségek.

Az Europass profil részletesen bemutathatók a készségek, erősségek, valamint elkészíthető az önéletrajz is. Sőt, lehetőség van karriercél és mottó megadására is a profilban. A megadott készségek és tapasztalatok alapján személyre szabott lehetőségeket találhatnak a felhasználók a portálon, legyen az akár állás vagy képzés. 

A végzettségek, készségek bemutatását az Europass dokumentumok is segítik. A felsőfokú végzettség bemutatására szolgáló dokumentum az Europass oklevélmelléklet, míg az Europass bizonyítvány-kiegészítő a megszerzett szakképesítést részeletezi, Európa-szerte ismert formátumban. Az Europass mobilitási igazolvány pedig külföldi mobilitási tevékenység, például szakmai gyakorlat, önkéntesség, tanulmányút során elsajátított készségek igazolására szolgál. 

Az Europass szolgáltatásokról további információ ITT érhető el. 

Mutasd be készségeid IDE kattintva és tűnj ki az álláspályázaton!    

 

 

Utolsó módosítás: 2022.05.25.