Luxemburg tárt karokkal várja az egyetemistákat

Partner hír | 2022.06.22.

Hír | Felsőoktatás

Hallgtatói lehetőségek egy nemzetközi, többnyelvű és interdiszciplináris egyetemi képzés keretében Luxemburgban. Az oktatásba többféleképpen be lehet csatlakozni, elérhetők ösztöndíjprogramok is.

A Luxemburgi Egyetem a fiatal egyetemek rangsorában a 25., a világ 250-300 legjobb egyeteme között szerepel, a nemzetközisége miatt pedig a 4. helyen áll. Az oktatás többnyelvű, a programok elsősorban kétnyelvűek (francia/angol vagy francia/német), egyesek háromnyelvűek, mások pedig teljes egészében angol nyelven folynak.

Az egyetem fontos célkitűzése, hogy képes legyen társadalmi és gazdasági kihívásokra reagálni, és a gyakorlatban hasznosítható képzést nyújtson. Három kar (Természettudományi, Technológiai és Orvosi Kar; Jogi, Közgazdasági és Pénzügyi Kar; Bölcsészettudományi, Oktatási és Társadalomtudományi Kar) és három tudományközi kutatóintézet működik, 18 alapképzés, 49 mesterképzés 4 doktori iskola és további tanfolyamok és szakképzési lehetőségek érhetők el. Európában egyedül ezen az egyetemen lehet űrpolitikát tanulni. Űrjogi és interdiszciplináris űr tárgyú alapképzés is indult, melynek tananyagát az ipari szereplőkkel együtt, és az ő igényeiket figyelembe véve dolgozták ki.

A legmagasabb színvonalú oktatás biztosítása érdekében az üzleti életből és nemzetközi intézményekből érkező szakértők is részt vesznek a tananyagok kialakításában. Az egyetem többek között együttműködik Luxemburg pénzügyi központjával - amely a világ egyik vezető központja -, az Európai Bírósággal és az Európai Beruházási Bankkal.

További információk

Alap-, mester- és doktori képzési kínálat: https://wwwen.uni.lu/studies

Részvétel vendéghallgatóként: https://wwwen.uni.lu/studies/guest_students

Ösztöndíjlehetőségek: https://wwwen.uni.lu/media/files/overview_of_grants_20222

Utolsó módosítás: 2022.06.28.