A Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum belga szakértőket fogadott az Erasmus+ program keretében

2022.08.16.

Pályázóink hírei | Szakképzés

A Worldskills Belgium szervezet képviseletében 3 fő érkezett Erasmus+ programra Magyarországra, a Közép-magyarországi ASzC Varga Márton Kertészeti és Földmérési Technikum és Kollégiumba 2022.08.09-13. között.

Az Erasmus+ akkreditációval rendelkező szervezeteknek 2021-től lehetőségük van szakértők fogadására, így a külföldi kollégák a SKILLS Hungary Tehetséggondozó Kertépítő Bázison gyakoroltak együtt a magyar fiatalokkal és kertépítő szakértővel, azzal a céllal, hogy a SKILLS program szerinti értékelési rendszert gyakorlatban alkalmazzák, versenyszituáción keresztül.

A meghívott szakértők tevékenységtípus az Erasmus+ program szabályzata szerint a következőket jelenti:

„A szervezetek/intézmények oktatókat, tanárokat, szakpolitikai szakértőket és egyéb képzett szakembereket hívhatnak meg külföldről azzal a céllal, hogy azok közreműködjenek a fogadó szervezeten belül a tanulás, az oktatás és a képzés fejlesztésében. A meghívott szakértők például képzést biztosíthatnak a fogadó szervezet munkatársai/szakemberei/oktatói számára, új oktatási módszereket szemléltethetnek, vagy segíthetnek a bevált szervezési és irányítási gyakorlatok átadásában.”

Forrás: Erasmus+ pályázati útmutató

Az együttműködés keretében sikerült a szakmai országspecifikus jellemzőkkel megismerkedni, egy versenyfeladaton keresztül pedig a SKILLS szerinti értékelési rendszerben további fejlesztéseket tenni.

Magyarországgal és a kultúránkkal való ismerkedés szintén fontos eleme volt a tapasztalatcserének, így a vendégek számos városnéző programon vehettek részt.

A program a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum, Erasmus+ 2021-1-HU01-KA121-VET-000007347 szakképzési akkreditációs pályázatának köszönhetően valósulhatott meg, a támogatás segíti a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum stratégiai irányelveit, többek között a munkaerőpiaci elvárásoknak megfelelő, korszerű szakképzés biztosítását, illetve az élethosszig tartó tanulás támogatását.

 

SAJTÓKAPCSOLAT:

Tóth Judit Emma

nemzetközi koordinátor

E-mail: toth.judit.emma@kmaszc.hu

Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum

1062 Budapest, Andrássy út 63-65., Hungary

Facebook: kmaszc  I  Instagram: kmaszc  I  web: www.kmaszc.hu

 

Utolsó módosítás: 2022.08.16.