Kutatások, amelyeket egy külföldi ösztöndíjas út inspirált

2022.08.17.

Ösztöndíj |

Publikációk külföldi labor- és terepmunkának, forráskutatásnak vagy konferencia-részvételnek köszönhetően, az asztrofizikától a teológiáig minden tudományterületen.

A Campus Mundi ösztöndíjjal 2016 óta már több ezer magyar egyetemista szerezhetett életre szóló élményeket és értékes szakmai tapasztalatokat külföldi tanulmányút, részképzés vagy szakmai gyakorlat formájában. A Tempus Közalapítvány által koordinált program lehetőséget adott alapképzéstől doktori szintig minden hallgatónak, hogy a világ bármely országának egyetemén, kutatóintézetében vagy cégénél kipróbálja magát.

Az európai országok mellett az ösztöndíjjal sokan az Egyesült Államokba, Ázsia több országába, Ausztráliába, vagy éppen valamely afrikai országba juthattak el, ahol könyvtárakban, laborokban, nemzetközi konferenciákon ismertek meg új módszertanokat, irányokat kutatásaikhoz.

Minden tudományterületen, számos érdekes témában születtek publikációk, hiszen egy külföldi tanulmányút remek lehetőség új technológiák megismerésére vagy összehasonlító és kérdőíves kutatások készítésére.

Ahány hallgató, annyi személyes út és történet fűződik egy-egy külföldi ösztöndíjprogramhoz. A szakmai sikerekkel sincs ez másképp. A nemzetközi konferenciák, tudományos együttműködések, előadások és értékes konzultációk eredményeit tudományos és ismeretterjesztő cikkekben láthatjuk viszont.

Nézd meg, hol és milyen témában születtek tudományos publikációk!

Utolsó módosítás: 2022.08.30.