Mesterséges intelligencia a felsőoktatásban

Partner hír | 2022.09.12.

Hír | Felsőoktatás

Elindult a regisztráció a Károli Gáspár Református Egyetem oktatásinformatikai rendezvényére. Az esemény résztvevői a Profformance projektet is megismerhetik.

Idén harmadik alkalommal rendez oktatásinformatikai konferenciát a Károli Gáspár Református Egyetem IKT Kutatóközpontja és a BTK Oktatásinformatikai Továbképző Központja Mesterséges intelligencia a felsőoktatásban címmel.

A 2022. október 28-án megrendezésre kerülő konferencia korunk egyik legújabb és legnagyobb kihívásának kérdéseit járja körbe plenáris- és szekcióelőadások formájában, a közönség aktív részvételével (offline és online szimultán kérdések, hozzászólások segítségével). A kerekasztal-beszélgetés a korábbi évek hagyományaihoz hasonlóan teret ad a magyarországi egyetemeken működő oktatásinformatikai képzési központok közötti vélemény- és tapasztalatcserének.  A konferencia első részén online részvétel is lehetséges.

A konferencia délutáni részében (Választható számítógéptermi Workshopok) a Profformance projekt is bemutatkozik. A Tempus Közalapítvány munkatársai, Dr. Beke Márton és Besze Szilvia ismerteti a projekt során - a felsőoktatásban oktatók számára - kidolgozott háromdimenziós, komplex, adaptív eszköz működését és felhasználási lehetőségeit.

A műhely lehetőséget ad az eszköz kipróbálására, kérdésfeltevésre, visszajelzésre. A fő cél az eszköz használatának elősegítése az egyes felsőoktatási oktatók, intézményvezetés, minőségbiztosítási ügynökségek, vagy akár nemzeti hatóságok, európai szakmai testületek körében.

A konferencia-részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráció és részletes program: https://btk.kre.hu/konf/oktinfkonf_felsooktatas/2022/Program

 

Utolsó módosítás: 2022.09.28.