Új szakaszba lép a PROFFORMANCE projekt

2022.09.13.

Nemzetköziesítés | Felsőoktatás

Az oktatói teljesítményértékelő eszközt fejlesztő nemzetközi projekt PROFFORMANCE+ néven folytatódik.

Lezárult a PROFFORMANCE projekt, melynek keretein belül kifejlesztett Oktatói Értékelőeszköz és nemzetközi oktatói kiválósági adatbázis bemutatásra került a 2022. június 16-án Budapesten, hibrid formában megrendezett zárókonferencián.

A PROFFORMANCE Oktatói Értékelőeszköz komplex képet ad az oktatói teljesítményről. Az ön-, munkatársi és hallgatói értékelés 6 területen (kurzusfejlesztés, oktatás-tanítás, hallgatói munka értékelése, kutatás és társadalmi felelősség, szakmai fejlődés, szervezés és adminisztráció), 4 prioritás mentén (digitalizáció, nemzetköziesítés, inklúzió, fenntarthatóság) valósul meg. A 7 nyelven (angol, német, magyar, cseh, horvát, szerb, grúz) elérhető felület 2022 őszén indul, jelenleg a demó verziója érhető el: https://demo.tool.profformance.eu/

A PROFFORMANCE nemzetközi oktatói kiválósági adatbázisban az értékelő eszköz fő kategóriái mentén 6 ország egyetemeinek jó gyakorlatai ismerhetők meg. A felület az inspirálódás mellett kiválóan alkalmas új szakmai kapcsolatok, nemzetközi partnerségek kialakítására is. https://award.profformance.eu/

Nézze meg a felületről készült rövid videónkat!

Az oktatói teljesítményértékelő eszközt fejlesztő nemzetközi projekt PROFFORMANCE+ néven, kibővült partneri körrel, szakmai rendezvényekkel, és a PROFFORMANCE termékek továbbfejlesztésével folytatódik.

2022 szeptemberétől a PROFFORMANCE+ projektben immár 6 ország (Ausztria, Csehország, Grúzia (Georgia) Horvátország, Magyarország és Szerbia) minisztériumai működnek együtt az Kulturális és Innovációs Minisztérium koordinálásában. A program operatív megvalósításáért továbbra is a Tempus Közalapítvány felel. Részt vesznek a tevékenységekben nemzetközi szakmai szervezetek, mint az Academic Coopeartion Association, a European Students’ Union, vagy a European University Association szakértői, a grúz oktatási minőségfejlesztéssel foglalkozó szervezet (NCEQE), a portugál Aveiroi Egyetem, az ír Felsőoktatási Hatóság, valamint a RUN-EU Egyetemi Szövetség a Széchenyi Egyetem képviseletében.

A 2022-2025. között megvalósuló projektben a PROFFORMANCE Értékelőeszköz (Assessment Tool) újabb funkciókkal bővül. Rugalmasabbá és személyre szabhatóbbá válik, és lehetőség lesz célzottan értékelni az egyes prioritási területekkel kapcsolatos kompetenciákat. A tervezett oktatói díjfelhívás újabb fordulója révén pedig új jó gyakorlatokkal bővül a PROFFORMANCE Oktatói Kiválóság Adatbázis. Várható még egy oktatói továbbképzési kurzus portál kialakítása, a négy prioritási terület mentén online elérhető oktatói rövid kurzusok, segédletek elkészítése is.

A PROFFORMANCE+ projekt fontos célkitűzése az eddig elért eredmények minél szélesebb körben történő bemutatása, valamint egy nemzetközi szakmai közösség kialakítása. Tematikus webináriumok keretében az oktatói adatbázis jógyakorlatait és az értékelőeszköz egy-egy területét lehet közelebbről megismerni, emellett a PROFFORMANCE Nagykövetek szakmai rendezvényeken és konferenciákon ismertetik a projektet és eredményeit. A Károli Gáspár Református Egyetemen 2022. október 28-én megrendezésre kerülő „Oktatásinformatika a felsőoktatásban III. – Mesterséges intelligencia a felsőoktatásban” konferenciáján egy workshop keretében ismerhetik meg a résztvevők az értékelőeszközt.

Friss hírek, események, szakmai anyagok a PROFFORMANCE hivatalos honlapján érhetők el.

Kövesse a PROFFORMANCE+ projektet a LinkedIn-en is!

 

Utolsó módosítás: 2022.09.26.