A sikeres kommunikáció fortélyairól tanulhattak az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület projektek megvalósítói

2022.09.19.

Hír | Ifjúság, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Köznevelés, Felsőoktatás

Idén is megrendezte a Tempus Közalapítvány a disszeminációs tréningjét, melyen az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület projektek megvalósítói ismerkedhettek meg a hatékony kommunikáció módjaival.

A legkiemelkedőbb és leginspirálóbb projektek sem jutnak el maguktól a célcsoporthoz: kommunikációs eszközök széles skálájára van szükség ahhoz, hogy egy szervezet vagy csoport példaértékű munkáját megismerhesse a világ. Ezen eszközök használatában kíván segítséget nyújtani a Tempus Közalapítvány, ami a 2020-as és 2021-es online alkalmak után idén újra élőben szervezte meg az egynapos disszeminációs tréningjét. A köznevelés, szakképzés, felnőtt tanulás, ifjúság és felsőoktatás területén a 2020, 2021 és 2022-ben Erasmus+ támogatást nyert pályázók mellett idén először az Európai Szolidaritási Testület projektmegvalósítói is részt vehettek az ingyenes rendezvényen.

Több mint 120-an látogattak el a 2022. szeptember 14-én tartott tréningre, aminek fókuszában a kreatív kommunikáció állt – ez magában foglalja az utóbbi években különösen fontossá váló gyors reagálást és az állandó megújulás képességét. A résztvevők a délelőtt során meghallgathatták Marton Zsolt kommunikációs szakember előadását, aki az Eurodesk brüsszeli főhadiszállásán alakította ki és vezényelte le csapatával a nemzetközi szinten is nagy sikereket arató Time to Move kampányt. A kommunikációs szakember a fiataloknak szóló uniós mobilitási lehetőségek népszerűsítését célzó kampány bemutatása mellett elárult 9 hasznos tippet a sikeres projektkommunikációs stratégia kialakításához.

 

Ezt követően az Élményakadémia Egyesület trénerei, Gyöngyösi Krisztina és Lebovits Ágnes networking gyakorlatot tartottak, ahol a résztvevők kérdések mentén ismertették és ismerhették meg egymás projektjeit. A délután során tematikus workshopokok várták az érdeklődőket, melyeket meghívott szakértők és a Tempus Közalapítvány szakmai kommunikációs munkatársai tartottak. A workshopok a kommunikáció különböző területeit, illetve a sikeres disszemináció módjait járták körbe: a kreatív szövegírás trükkjeivel, a közösségi média és más online eszközök hatékony használatával, a hatásmérő eszközök beépítésével, a vonzó honlapok készítésével, a videós tartalmak gyártásával, a hatásos előadás titkaival, a sajtókapcsolatok kiépítésével és a rendezvényszervezéssel is megismerkedhettek a projektmegvalósítók.

Utolsó módosítás: 2022.09.19.