Nyelvek Európai Napja: Online konferencia szeptember 26-án!

2022.09.21.

Rendezvény | Ifjúság, EU, Önkormányzatok, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Nonprofit szervezet, Köznevelés, Felsőoktatás

Digitális formában ünnepeljük együtt idén is a Nyelvek Európai Napját, amelynek fókuszában az Ifjúság Európai Éve áll.

Online konferencia keretében ünnepeljük idén a Nyelvek Európai Napját, vagyis az európai országok nyelvi és kulturális sokszínűségét. Ezen a napon, szeptember 26-án hívjuk fel a figyelmet a nyelvtanulás fontosságára, valamint a nyelvi sokszínűségre, ami az Erasmus+ program egyik alapköve. A nemzetközi kezdeményezésben számos nyelvi és kulturális intézet, egyesület, egyetem és iskola vesz részt.

Időpont: 2022. szeptember 26., hétfő 12:00-14:00 (brüsszeli idő szerint)

Az online konferenciát IDE kattintva lehet nyomon követni. Előzetes regisztráció nem szükséges a részvételhez.

Az Európai Bizottság az Ifjúság Európai Évét, így elsősorban a fiatalokat, az ifjúsági szektort helyezte az idei rendezvény középpontjába. Svédországtól Portugálián és Észtországon keresztül egészen Spanyolországig tart majd a virtuális utazás, amely során a résztvevők megismerhetik a nyelvtudatos iskolákat, valamint arra is fény derül, hogy a többnyelvű tantermek és közösségi tevékenységek hogyan segítik elő a társadalmi befogadást.

A lakóhelyüket elhagyni kényszerült ukrán gyermekek nagy számára való tekintettel, a rendezvény lehetőséget teremt az ukrán menekültek EU nemzeti oktatási rendszereibe való bevonásának és annak elősegítéséről szóló diskurzusokra, különös tekintettel a nyelvtanuláson keresztüli integrációra.

Themis Christophidou, az Európai Bizottság oktatási, ifjúsági, sport- és kulturális főigazgatója, valamint Johannes Hahn, az Európai Bizottság költségvetési és igazgatási biztosa nyitja meg az online konferenciát és ad áttekintést a szakpolitikai összefüggésekről.

A beszélgetéseket angol, francia, német, olasz, spanyol és cseh nyelvekre tolmácsolják.

>> Kövesse nyomon az online konferenciát IDE kattintva

Utolsó módosítás: 2022.09.26.