A Study in Hungary részt vett az év legnagyobb európai nemzetközi felsőoktatási kiállításán

2022.09.28.

Nemzetköziesítés | Felsőoktatás

A Tempus Közalapítvány és a magyar felsőoktatási intézmények képviselői részt vettek a 2022. szeptember 13-16. között megrendezett 32. EAIE Konferencián és Kiállításon Barcelonában.

Az 1989-ben alakult European Association for International Education (EAIE) a felsőoktatás nemzetköziesítésének elismert központja. A nemzetközi tevékenységeik részeként a szervezet évente rendezi meg Európa legnagyobb felsőoktatási konferenciáját és kiállítását, szakmai platformot és találkozási lehetőséget biztosítva a nemzetközi partnereknek. Az EAIE Konferencia és Kiállítás az év egyik legkiemelkedőbb és leginspirálóbb nemzetközi felsőoktatási szakmai eseménye.

Az idei EAIE Konferencia és Kiállítás Barcelonában került megrendezésre. A rendezvény mottója "The future in full colour" a nemzetközivé válás eszközeinek egyre bővülő spektrumát szemlélteti. A téma azt vizsgálja, hogyan támaszkodhatnak a gyakorló szakemberek erre a sokszínű palettára, hogy élénk és befogadó képet tudjunk alkotni közös jövőnkről.

Az év legnagyobb európai felsőoktatási eseményére több mint 6300 látogató érkezett, több mint 90 országból a világ minden tájáról. A résztvevők a nemzetközi felsőoktatás legfontosabb aktuális témáit bemutató szekciókon vehettek részt, emellett 8 workshop, 16 networking esemény és számos poszter szekció várta az érdeklődőket.

A Tempus Közalapítvány 2013 óta vesz részt az EAIE által rendezett konferenciákon, ahol koordináló és szervezői munkával támogatja a magyar felsőoktatási intézmények nemzetköziesítési tevékenységeit és a nemzetközi partnerkapcsolatok kiépítését. A Tempus Közalapítvány a Study in Hungary brand színeiben immár 7. alkalommal képviselte a magyar felsőoktatást az eseményen. A konferenciával párhuzamosan megrendezett felsőoktatási kiállításon több mint 200 kiállító vett részt, többek között felsőoktatási intézmények, kormányzati szervezetek és a magán szektor képviselői. A Study in Hungary stand a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram támogatásával valósult meg.

A 32. EAIE Konferencián és Kiállításon a Study in Hungary standhoz idén 11 magyar felsőoktatási intézmény képviselője csatlakozott, a résztvevő intézmények között szerepelt a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Debreceni Egyetem, Dunaújvárosi Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem, Miskolci Egyetem, Óbudai Egyetem, Pannon Egyetem, Pécsi Tudományegyetem és a Szegedi Tudományegyetem.

A konferencián emellett hét szekció előadásnál és két poszterelőadásnál is találkozhattunk magyar előadókkal és közreműködőkkel, ahol a nemzetközi mobilitást és a felsőoktatás nemzetköziesítését érintő, magyar vonatkozású kutatási és projektmunkákba kaphattunk szélesebb körű betekintést.  

A Study in Hungary standot számos érdeklődő kereste fel a három nap alatt. Örömünkre szolgált, hogy a világ minden tájáról ennyi partnerrel találkozhattunk, és segíthettük a magyar felsőoktatási intézmények megjelenését a tárgyalásokon.

A részletes konferencia program és a kiállítók a rendezvény weboldalán tekinthetők meg: https://www.eaie.org/barcelona.html  

Utolsó módosítás: 2022.09.28.