Szingapúri ösztöndíjlehetőségek érhetőek el magyar PhD hallgatók számára

Partner hír | 2022.11.09.

Hír | Felsőoktatás

Az A*STAR Graduate Academy ösztöndíj keretében a magyar PhD hallgatók támogatott keretek között tanulhatnak és kutathatnak Szingapúr legjobb egyetemein.

Az elmúlt években számos magyar hallgató végezte PhD tanulmányait Szingapúrban, és az évek alatt Szingapúr legjobb egyetemein dolgoztak és kutattak, nagy részük utána állásajánlatot is kapott. A magyar hallgatókról igen jó véleménnyel vannak a helyi felsőoktatási intézmények, hiszen az ösztöndíjat elnyert kutatók mind kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a területükön.

Az A*STAR (Agency for Science, Technology and Research) szingapúri kutatásfejlesztési és innovációs hivatal által létrehozott A*STAR Graduate Academy a magyar PhD hallgatók számára is elérhető nemzetközi lehetőségeket kínál. A kutatás humán erőforrásainak kérdéseivel foglalkozó hivatal tudományos ösztöndíjakat ítél oda, munkaerő-képzési és fejlesztési programokat és kezdeményezéseket dolgoz ki.

Az alábbi A*STAR-ösztöndíjakra pályázhatnak a hallgatók:

1. A*STAR Research Attachment Programme (ARAP)

Az ARAP ösztöndíj egy-két évre szóló kutatási lehetőséget biztosít PhD hallgatók számára, mely havi ösztöndíjat, lakhatási támogatást, egyszeri utazási és letelepedési támogatást, egészségügyi biztosítást és egyéb támogatásokat nyújt.

2. Singapore International Pre-Graduate Award (SIPGA)

A SIPGA az alap- (BA) és mesterszakos (MA) hallgatóknak nyújt rövid távú (2-6 hónap) kutatási támogatást. A program a résztvevőinek lehetőséget biztosít arra, hogy az A*STAR kutatóintézetekben tevékenykedjen és világ minden tájáról érkező legjobb kutatókkal és professzorokkal dolgozhasson együtt. A programban résztvevők szingapúri tartózkodásuk idejére havi ösztöndíjban részesülnek.

3. Singapore International Graduate Award (SINGA)

A SINGA egy PhD program, amely az A*STAR, a Nanyang Technological University (NTU), a National University of Singapore (NUS), a Singapore University of Technology and Design (SUTD) és a Singapore Management University (SMU) együttműködése.

A PhD képzés angol nyelven zajlik a jelentkező által választott kutató laborban az A*STAR Research Institutes, NTU, NUS, SUTD vagy SMU területén. A hallgatók munkáját kutatók felügyelik, akik a program sikeres befejezése után PhD fokozatot kapnak az NTU, a NUS, a SUTD vagy az SMU által.

A SINGA ösztöndíjról az A*STAR egy online tájékoztatót tart 2022. november 10-én, melyen beszámolnak a program részleteiről, a további lehetőségekről és az érdeklődők által feltett kérdésekre is válaszolnak. Az online előadás részletei, valamint a jelentkezés ITT érhető el.

További részletek a A*STAR ösztöndíjairól ITT találhatók.


 Forrás: Külgazdasági és Külügyminisztérium

Utolsó módosítás: 2022.11.09.