Komplex kép az oktatók teljesítményéről

2022.11.24.

Nemzetköziesítés | Felsőoktatás

Elérhető a PROFFORMANCE Értékelő Eszköz, melynek segítségével az oktatók visszajelzést kaphatnak oktatási gyakorlatukról az ön-, munkatársi és hallgatói értékelések alapján.

A PROFFORMANCE projekt fő terméke egy háromdimenziós komplex oktatói teljesítményértékelő rendszer. Az értékelőeszköz segítségével az oktatók visszajelzést kaphatnak oktatási gyakorlatukról az ön-, munkatársi és hallgatói értékelések alapján. A rendszer hasznos lehet az intézmények számára is, hiszen a kinyerhető adatok felhasználhatók az oktatási és tanulási stratégiáik fejlesztéséhez és oktatói támogató és ösztönző rendszerek kidolgozásához.

Az eszköz ingyenesen használható az alábbi linken! 

tool.profformance.eu 

Az Értékelő Eszközt a PROFFORMANCE konzorcium dolgozta ki 11 partner és több mint 20 kiváló nemzetközi szakértő közreműködésével. A projekt eredménye egy átfogó, rugalmas, adaptív és formatív eszköz, amely iránymutatást adhat felsőoktatási szakpolitikák és egyéb követelmények között. Az oktatók számára több szempontú, összehasonlítható visszajelzést nyújt, intézmények részére pedig adatokat szolgáltathat az intézményi, nemzeti vagy akár regionális szintű döntéshozatalhoz.

Az ön-, munkatársi és hallgatói értékelés 6 területen végezhető el: 

  • kurzusfejlesztés, 
  • oktatás-tanítás,
  • hallgatói munka értékelése, 
  • kutatás és társadalmi felelősség, 
  • szakmai fejlődés, 
  • szervezés és adminisztráció. 

Az eszköz az Európai Felsőoktatási Térség (EHEA) prioritásai (a digitalizáció, a befogadás, a fenntarthatóság és a nemzetköziesítés) mentén is vizsgálja az oktatói kompetenciákat. 

Imerje meg a PROFFORMANCE Értékelő Eszközt! 

A PROFFORMANCE értékelő rendszer fejlesztése az új projektszakaszban, PROFFORMANCE+ néven, kibővült partneri körrel folytatódik. A projekt egyik fontos célkitűzése az értékelő eszköz bemutatása minél szélesebb szakmai közönség számára. 

Az értékelőeszközt elsőként a Károli Gáspár Református Egyetemen 2022. október 28-án megrendezésre kerülő „Oktatásinformatika a felsőoktatásban III. – Mesterséges intelligencia a felsőoktatásban” konferenciáján, egy workshop keretében próbálhatták ki a résztvevők.

Friss hírek, események, szakmai anyagok a PROFFORMANCE hivatalos honlapján érhetők el.

Kövesse a PROFFORMANCE+ projektet a LinkedIn-en is!

 

Utolsó módosítás: 2022.11.28.