A Youthpass tanúsítvány hazai elismertségét vizsgálja a Nemzeti Ifjúsági Tanács

Partner hír | 2022.11.25.

Hír | Ifjúság

Kitöltésével támogassa Ön is a kutatást!

A Nemzeti Ifjúsági Tanács (NIT) a magyarországi ifjúsági szervezetek ernyőszervezete, amely nemzetközi tudás-, kapcsolati- és információs tőkével támogatja Magyarország fiataljait és képviseli érdekeiket a döntéshozók felé. Missziójának tekinti az ifjúságügy fejlesztését és a fiatalok közéleti témák iránti figyelmének felkeltését.

A Nemzeti Ifjúsági Tanács az Ifjúság Európai Éve programsorozat magyarországi szervezője és megvalósítója. A több mint egy éves programsorozat révén hazai fiatalok és az ifjúsági szakmában résztvevő szakemberek és szervezetek számára nyújt lehetőséget szakmai találkozók, microgrants ötletprogram támogatások és szakpolitikai fejlesztési javaslatokat hazai saját kutatásokra alapozva.

A NIT által koordinált kutatások közül az idén megvalósul a Youthpass kutatás, ami a Youthpass alkalmazhatóságát, relevanciáját és hatását vizsgálja Magyarországon. A kutatás fő fókusza Youthpass tanúsítvány elismertségének, mint a fiatalok foglalkoztathatóságát segítő eszköznek a felmérése.

A kutatás irányítói kérdőíves lekérdezést, fókuszcsoportos interjút és vezetői interjúkat szerveznek. A kutatás során a következő kérdésekre is keresik a válaszokat:

  • Milyen mértékben támogatja az ifjúságsegítők/fiatalok (16-35 évesek) foglalkoztathatóságát?
  • Mennyire releváns és hasznos a fiatalok számára a nem formális tanulási tevékenységek során?
  • Milyen a foglalkoztathatósági hatása a munkaerőpiacon?
  • Milyen mértékben veszik figyelembe az igazolt önkéntes tevékenységeket egy állásinterjún?

Kérjük, hogy kérdőívünk kitöltésével segítse a NIT munkáját, illetve bátorítjuk, hogy a felmérést ossza meg ismeretségi körében azok között, akik számára releváns lehet.

A kérdőívet itt éri el.

Utolsó módosítás: 2022.11.28.