Nagykőrösi diákok képviselték Magyarországot egy nemzetközi turisztikai találkozón Londonban

Partner hír | 2022.12.21.

Hír | Szakképzés

A nagykőrösi Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzős tanulói nemzetközi turisztikai találkozón vettek részt Londonban.

A nagykőrösi Közép-magyarországi ASzC Toldi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium két végzős tanulója Gorócz Pénelopé és Várkonyi Dorina, valamint felkészítő oktatójuk, Márton Krisztián 2022. december 4-7. között egy nemzetközi turisztikai találkozón vettek részt Londonban. A találkozót a Global Travel and Tourism Partnership (GTTP) szervezte, akik a világ 17 országában működő programokat fogják össze és minden évben meghirdetik a nemzetközi diákpályázatokat, lebonyolítják a nemzetközi diák/igazgatói találkozókat. Az együttműködés hazai felelőse a Magyarországi Utazás és Turizmus Egyesület, akik a programot a turizmust és vendéglátást tanító technikumokban a szakmai tantárgyak kiegészítéseként, egyéb középiskolákban az utolsó két évben tanítható közismereti tantárgyként ajánlják.

A program célja:

  • növelni az esélyt arra, hogy a tovább nem tanulók az idegenforgalom területén tudjanak elhelyezkedni;
  • pályaválasztási orientáció;
  • átfogó képet adni a hazai és nemzetközi idegenforgalmi üzletág lehetőségeiről és legfontosabb jellemzőiről.

A GTTP Research Award verseny hazai döntőjét , melynek témája a „A felelősségteljes turizmus a Covid-19 járvány után” megnyerve jutottak ki Londonba a Toldis diákok, ahol Brazíliából, Kanadából, Dél-Afrikából, Írországból, az Egyesült Királyságból, Franciaországból és Új-Zélandról érkező fiatalokkal és tanárokkal ismerkedtek meg. A versenyre való felkészülés során kérdőíves kutatást, interjúkat és SWOT analízist is készítettek, majd a találkozón angol nyelven adták elő prezentációjukat. A találkozó részeként szakmai beszámolókat, karrier és szponzori bemutatókat hallgathattak végig, melynek célja a pályaválasztási orientáció elősegítése volt. A kiutazók természetesen megismerkedtek London nevezetességeivel, szakmai és személyes kapcsolatokat építettek a többi ország képviselőivel, melynek köszönhetően idegen nyelvi készségeik is fejlődtek, majd a záró gálavacsorán a diákok oklevelet vehetett át.

A diákok beszámolója jól kifejezi azt a nemzetközi sokszínűséget, melyet a négy napos program során tapasztalhattak:

"Első repülés, első londoni látogatás, találkozás és ismerkedés külföldi diákokkal, tanárokkal, fontos emberekkel. Dióhéjban erről szólt a három nap. De Londonban közlekedni a híres metróval vagy az emeletes busszal, sétálni a Tower Bridge-en, ajándékot vásárolni az otthoniaknak, prezentációt tartani angolul 17 évesen, együtt ebédelni francia, angol, kanadai vagy új-zélandi emberekkel, és felismerni, hogy mindegy milyen nemzetiségűek, ugyanúgy viselkednek és élnek, mint mi. Ezek olyan emlékek, amelyek biztosan pozitív hatással lesznek az életünkre."

A versenyen való részvételt a Country Tours Utazási Iroda, a Magyarországi Utazás és Turizmus Egyesület, az Agrárminisztérium Hungarikum Főosztálya valamint a Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum támogatta.

SAJTÓKAPCSOLAT:

Tóth Judit Emma
nemzetközi koordinátor
E-mail: toth.judit.emma@kmaszc.hu
Közép-magyarországi Agrárszakképzési Centrum
1062 Budapest, Andrássy út 63-65., Hungary
Facebook: kmaszc  I  Instagram: kmaszc  I  web: www.kmaszc.hu

Utolsó módosítás: 2023.01.25.