Elérhetők az Erasmus+ sport szektor információi

2022.12.21.

Hír | Nonprofit szervezet

2023-tól az Erasmus+ program hazai kereteken belül is megnyitja kapuit a tömegsport és szabadidősport területén működő nonprofit szervezetek előtt.

2022 februárjában a Tempus Közalapítványt hivatalosan is kijelölték az Erasmus+ Sport nemzeti iroda feladatainak ellátására, 2023-tól pedig az Erasmus+ program megnyitja kapuit hazai kereteken belül a tömegsport és szabadidősport területén működő nonprofit szervezetek előtt.

Az Erasmus+ sport szektorban megvalósuló pályázatok előmozdítják a sportban, a testmozgásban és az önkéntes tevékenységekben való részvételt. Ezekkel a kihívásokkal foglalkozó szervezetek számára alakították ki a pályázattípust: a mobilitásban részt vevők szakmai látogatásokat valósíthatnak meg és edzői tevékenységet is folytathatnak egy külföldi sportszervezetnél vagy egy tömegsportot támogató szervezetnél.

A mobilitási projektek célja a pályázó intézményben vagy szervezetben dolgozók és oktatók kompetenciáinak, készségeinek, képzettségének bővítése, szakmai fejlődésének támogatása a sportoktatás minőségének fejlesztése és megújítása érdekében, továbbá, hogy a tanulás támogatásával hozzájáruljon a sportszervezetek fejlődéséhez. A program most először támogatja, hogy a tömegsport és szabadidősport területén működő nonprofit szervezetek munkatársai mobilitási tevékenységekben vehessenek részt az Európai Unió tagállamai és egyéb programországok területén.

Ebben a pályázattípusban korlátozott a megvalósítható mobilitások száma, egyfajta belépő szintet jelentenek az Erasmus+ programba bekapcsolódni vágyók számára. A pályázás feltételeiről és menetéről minden információ elérhető az erasmusplusz.hu honlapon!

Utolsó módosítás: 2023.01.26.