Több, mint ezer magyar fiatal fedezheti fel Európát 2023-ban

2023.01.23.

Hír | Ifjúság, EU

2022 októberében közel 4 ezer magyar fiatal jelentkezett a DiscoverEU vonatjegyekért, akik közül ezernél is többen hamarosan megkezdhetik útjukat!

DiscoverEU 2022 őszi eredmények

Az elmúlt év két jelentkezési időszakával együtt immáron 212 700 darab Interrail vonatjegy talált gazdára a DiscoverEU 2018-as elindulása óta. A legutóbbi októberi fordulóban azok a 18 éves európai fiatalok tudtak részt venni, akik 2004. január 1. és 2004. december 31. között születtek. 

A 2022-es év kiemelt jelentőségű volt a lehetőség számára, hiszen az Európai Unió fiatalokra tematizált évében (Ifjúság Európai Éve) csatlakozott az Erasmus+ programhoz. Ezzel együtt a DiscoverEU töretlen népszerűségnek örvend, sőt az ősszel a megszokottnál is nagyobb volt az érdeklődés. Csak hazánkban az előirányzott kvótához képest több, mint ötszörös volt a jelentkezés, de az európai átlag is közel hasonlóan nagy eredményeket produkált. A fokozott érdeklődésre való tekintettel végül a tervezettnél több fiatal is Interrail vonatjegyben részesülhetett.

Mivel várja a fiatalokat a DiscoverEU?

A DiscoverEU kezdeményezettjei felkészítő találkozókon és nemzetközi eseményeken (úgynevezett meetupokon) vehetnek részt, valamint egy online segédanyag is támogatja őket az út során. Emellett az utazást segíti a DiscoverEU mobilalkalmazás, az EYCA kedvezménykártyahazai és nemzetközi Facebook csoportok, illetve a különböző tematikus DiscoverEU útvonalak

Összefoglalónk az első magyarországi DiscoverEU meetupról itt olvasható.

Utolsó módosítás: 2023.01.26.