Tematikus webinárium sorozat indul felsőoktatási oktatók számára

2023.02.23.

Rendezvény | Felsőoktatás

A PROFFORMANCE+ konzorcium nemzetközi webinárium sorozatában 6 ország oktatásmódszertani bemutatóit ismerhetik meg a résztvevők.

A programsorozat alapja a PROFFORMANCE oktatási kiválósági adatbázis, amely mintegy 130 olyan felsőoktatás módszertani jó gyakorlatot tartalmaz, amelyet a 2021/2022-es PROFFORMANCE Felsőoktatási Oktatói Díjra nyújtottak be 6 ország oktatói, szakmai közösségei.

A webináriumok a tervek szerint két részből állnak majd. A résztvevők az első részben az adott téma jó gyakorlatait ismerhetik és vitathatják meg. A második részben pedig különböző tevékenységek közül választhatnak: lehetőség nyílik a PROFFORMANCE oktatói értékelő eszköz megfelelő részének megismerésére, valamint tematikus hálózatépítésre, tudáscserére és szakmai kapcsolatok kialakítására.

A PROFFORMANCE projekt célja az oktatás-képzés minőségfejlesztése a felsőoktatási oktatók támogatása révén. A projekt fő produktuma a PROFFORMANCE oktatói értékelő eszköz, amely 6 tematikus terület mentén (hallgató központú kurzustervezés, oktatás-tanulás, hallgató munka értékelése, társadalmi hatás, szakmai fejlődés, szervezés és adminisztráció), 4 fő prioritási területet (digitalizáció, nemzetköziesítés, inklúzió, fenntarthatóság) figyelembe véve, 3 szemszögből (ön-, társ- és hallgatói) vizsgálja az oktatói teljesítményt.

A nemzetközi oktatói díj kategóriái az értékelő eszköz tematikus területeit követték, hogy az elkészült adatbázis jó példái lehetőséget nyújtsanak az oktatók számára a fejlődésre, inspirációt meríthessenek belőle és lehetőség nyíljon új szakmai partnerkapcsolatok kialakítására. A projekt célja a szakmai közösségépítés, és fórum biztosítása felsőoktatási szakemberek, oktatók, intézményvezetők, minőségbiztosítási szakértők, politikai döntéshozók találkozására, ötlet- és tapasztalatcserére.

A webinárium sorozat tervezett témái:

  1. Hallgatóközpontú kurzustervezés
  2. Innovatív oktatás-tanulás
  3. Hallgatói munka értékelése
  4. Társadalmi hatás
  5. Digitalizáció az oktatásban
  6. Nemzetköziesítés az oktatásban
  7. Inklúzió az oktatásban
  8. Fenntarthatóság az oktatásban

A webinárium nyelve angol, online kerül megrendezésre, nemzetközi résztvevőkkel. A részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött. Hamarosan megjelenik a program és a regisztrációs felület a PROFFORMANCE honlapon.

Utolsó módosítás: 2023.04.14.