Felhívás a 18. Nemzeti és Nemzetközi Lifelong Learning Konferencián való részvételre

Partner hír | 2023.03.08.

Rendezvény | Felsőoktatás

A MELLearN - Felsőoktatási Hálózat az Életen Át Tartó Tanulásért Egyesület 2023. június 14-én nemzetközi konferenciát szervez Pécsen.

A Felsőoktatási Hálózat az Életen Át Tartó Tanulásért Egyesület a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karával közösen rendezi 18. Nemzeti és Nemzetközi Lifelong Learning Konferenciáját.

A konferencia témája:
Felsőoktatási Lifelong Learning a képesség-fejlesztés, a kultúraközvetítés és fenntarthatóság tükrében: A hatékony tudástranszferek lokális/regionális és globális trendjei

Helyszín: PTE Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar, 7100 Szekszárd, Rákóczi u. 1.
Időpont: 2023. június 14. szerda 09.30–18.00 óra között

A rendezvényen előadások és prezentációk keretében nemzetközileg is elismert kutatók, szakértők elemzik a hazai és a nemzetközi felsőoktatási környezetben zajló egyéni, közösségi és szervezeti tanulás folyamatait, tényezőit, különös tekintettel ezek tartalmi, módszertani feltételeire.

A konferencia témája arra reflektál, hogy milyen irányokban változik és módosul a hazai felsőoktatási lifelong learning a fenntartói modellváltás és a globális kihívások közepette. Megjelennek a fenntarthatósági célokhoz kapcsolódó kérdések, csakúgy, mint az európai környezetben zajló felsőoktatási innovációk a digitalizáció, a foglalkoztatás, a demográfiai változások, a technológiai fejlesztések, valamint az aktív és felelős állampolgárság kérdéseinek tükrében.

Tervezett program:

Plenáris előadások:

 • Christina Paulus (Universität für Bodenkultur Wien/AUCEN): Trends of University Lifelong Learning in Austrian Higher Education
 • Brikena Xhomaqi (European LLL Platform, Brussels) – Lifelong Learning Policy Trends and Issues in Europe
 • Heribert Hinzen (DVV International/University of Pécs/UIL-consultant) – Adult and Lifelong Learning: International Dimensions to Connect Policy, Legislation and Financing
 • Pascal Paschoud (University of Lausanne/EUCEN) - Reflections to Changes and Challenges in Swiss University Lifelong Learning, tbc.
 • további előadók felkérése folyamatosan zajlik

Kerekasztal-beszélgetés:

 • Téma: A képességek, készségek és kompetenciák fejlesztésének egyéni és szervezeti kihívásai a Készségek Európai Évében – felsőoktatási LLL az egyéni tanulmányi számla és a mikro-tanusítványok tükrében

Tematikus szekciók:

 • Felsőoktatási Lifelong Learning és a digitális transzformáció hatásai
 • A munka világának átalakulása és felsőoktatási LLL
 • Demográfiai tényezők és Lifelong Learning
 • Klímaváltozás, fenntarthatóság és az egyetemek LLL potenciálja
 • Egészség és jóllét az egyéni és közösségi tanulások tükrében
 • A közösségi, kulturális és állampolgári skillek fejlesztése az egyetemek részvételével

A konferenciát követően a szervezők e-book formátumban jelentetetik meg a konferencia résztvevői által a témához készített tanulmányokat, elemzéseket. Doktorandusz hallgatók számára kedvezményes részvétel biztosított!

Amennyiben részt kíván venni a konferencián, úgy küldje el jelentkezését, ill. előadásának magyar és angol nyelvű absztraktját 2023. május 26-ig a mellearn.hu oldalon található jelentkezési lapon. A változtatás jogát a szervezők fenntartják.

A konferencia szakmai partnerei: Magyar Rektori Konferencia, a Tempus Közalapítvány, az EPALE Magyarország és az Európai Egyetemek LLL Hálózata (EUCEN), valamint ASEM LLL Hálózat.

További információ a mellearn.hu oldalon található.

Utolsó módosítás: 2023.03.27.