Stipendium Hungaricum 10 Konferencia

2023.05.17.

Rendezvény | Felsőoktatás

A Tempus Közalapítvány A nemzetköziesítés hatása a felsőoktatás és a munkaerőpiac kapcsolatára címmel konferenciát szervez.

Időpont: 2023. június 19.
Helyszín: Danubius Hotel Hélia, 1113 Budapest, Kárpát u. 62-64.

A konferencia keretében bemutatjuk a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram elmúlt 10 évének főbb eredményeit, továbbá a felsőoktatás nemzetköziesítésében aktív döntéshozókkal, intézményvezetőkkel, oktatókkal és nemzetközi munkatársakkal közösen áttekintjük a külföldi hallgatók munkaerőpiaci szempontú felkészítésének jó gyakorlatait, lehetőségeit és kihívásait.

A szakmai téma időszerűségét két szempont is meghatározza:

  • 2023 a Készségek Európai Éve, amely felhívja a figyelmet a tehetségek nevelésének és megtartásának fontosságára, valamint a felsőoktatás kitüntetett szerepére a készségfejlesztés területén.
  • A hazai felsőoktatásban tanuló külföldi hallgatók száma és a magyar felsőoktatás iránti nemzetközi érdeklődés szempontjából kulcskérdés lehet, hogy a képzések hogyan képesek a hallgatók munkaerőpiac szempontjából releváns készségeit fejleszteni, azok munkaerőpiaci illeszkedését támogatni.

A konferencia előadói, interaktív műhelyei a témával kapcsolatos szakmai háttér elmélyítéséhez, a jó gyakorlatok megismeréséhez és a hazai felsőoktatásra váró feladatok megvitatásához is fórumot kívánnak biztosítani. 

Regisztráció, részletes program és további információk ide kattintva érhetők el >>

Utolsó módosítás: 2023.06.07.