Díjat nyert a PROFFORMANCE projekt

2023.06.27.

Nemzetköziesítés | Felsőoktatás

A PROFFORMANCE projekt elnyerte az EURASHE 2023 PHE Star Award for Digitalization díjat az európai szervezet Bukarestben tartott éves konferenciáján.

A EURASHE (European Association of Institutions in Higher Education) egy európai ernyőszervezet, melynek több mint 600 felsőoktatási intézmény és felsőoktatási szövetség a tagja. Számukra kínál szakmai képzéseket és programokat, továbbá uniós szintű szakpolitikai kérdésekben képviseli az ágazatot. Mindezek mellett az Európai Felsőoktatási Térség (European Higher Education Area – EHEA) kialakítását elősegítő bologna folyamat egyik nem kormányzati partnere és a professzionális felsőoktatás (Professional Higher Education – PHE) vezető európai képviselője.

Idén tartotta 32. éves konferenciáját Bukarestben Skills for Europe - Mobilising Higher Education for the green and digital transitions címmel. Ezen a konferencián mutatkozott be a PROFFORMANCE projekt is, és nyerte el digitalizáció témakörben a szervezet EURASHE 2023 PHE Star Award for Digitalization díját.

A PROFFORMANCE projekt keretében 6 ország konzorciuma, számos szakértő bevonásával dolgozta ki az PROFFORMANCE Assessment Tool oktatói értékelő eszközt, melyet jelenleg a PROFFORMANCE Plus projekt keretében 5 országgal és frissült szakértői gárdával fejlesztenek tovább.
A háromdimenziós oktatói teljesítményértékelő eszköz komplex és átfogó rendszert kínál az oktatók oktatással kapcsolatos szerepeinek, feladatainak és kompetenciáinak értékelésére, különös tekintettel az Európai Felsőoktatási Térség prioritásaira (digitalizáció, inklúzió, nemzetköziesítés, fenntarthatóság), az oktató saját, kollégái és diákjai szemszögéből.

A díj odaítélésének indoklásában az értékelő eszközt, mint a tanulók jövőbeli munkahelyekre való felkészítéséhez szükséges tanári kompetenciák navigátorát említették.

További friss hírekért, eseményekért, szakmai anyagokért keresse fel a PROFFORMANCE hivatalos honlapját, vagy kövesse a PROFFORMANCE LinkedIn oldalát.

 

Utolsó módosítás: 2023.06.27.