Kalandvágyó fiatalok inspirálták egymást a nemzetközi tapasztalatok gyűjtésére

2023.07.31.

Rendezvény | Ifjúság

A Kalandra fel! találkozón az Erasmus+, DiscoverEU és Európai Szolidaritási Testület programok volt és jövőbeli résztvevői oszthatták meg az élményeiket.

A magyar fiataloknak számtalan lehetősége van a külföldi tapasztalatok szerzésére: tanulhatnak, szakmai gyakorlatot végezhetnek, önkénteskedhetnek, ifjúsági cserén vehetnek részt vagy éppen vonattal fedezhetik fel Európát.

A Tempus Közalapítvány által július 28-án megrendezett Kalandra fel! – A külföldi élmények találkozója című rendezvénye összehozta a különböző nemzetközi programokat már kipróbáló és a külföldi lehetőségekkel még csak szemező fiatalokat, hogy egymást inspirálhassák a minél több életre szóló külföldi élmény gyűjtésére.

A találkozón 30 fiatal vett részt, akik egy facilitátor vezetésével, játékos formában ismerkedhettek meg egymással és az európai uniós nemzetközi lehetőségekkel, miközben megoszthatták a legjobb vagy éppen a legnagyobb kihívást jelentő külföldi élményeiket. Nemcsak kibeszélhették a tapasztalataikat, közös poszterkészítés keretében kreatívan is feldolgozták azokat.

A barátkozás és a tippek cseréje mellett lehetőségük volt az önismeretük fejlesztésére, a külföldi időszak alatt elsajátított kompetenciáik felismerésére és a jövőjük tervezésére is.

A hasznos információban, izgalmas beszámolókban és érdekes meglátásokban gazdag rendezvény jó hangulatban zajlott, és bízunk benne, hogy miközben új ismeretségek szövődtek a résztvevők között, mindannyiuknak megjött a kedve, hogy kezdőként vagy akár visszatérőként csatlakozzanak valamelyik programunkhoz, és éljenek az elérhető nemzetközi lehetőségekkel.

 

_

Utolsó módosítás: 2023.08.28.