Egy hét van hátra a 2023-as EuroSkills versenyig!

2023.08.08.

Rendezvény | EU, Szakképzés

Szeptember 5 és 9 között mérkőznek meg a legtehetségesebb fiatalok a „szakmák olimpiájának” európai változataként is emlegetett EuroSkills versenyen.

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre Európa legnagyobb szakképzési versenye, melynek idén a lengyelországi Gdańsk ad otthont. A WorldSkills Europe szervezet tagállamai által közösen, kétévente megrendezésre kerülő EuroSkills-re közel 600 képzett, 25 év alatti fiatalt várnak, akik szakmájuk legjobbjait képviselik. A rendezvényen megjelenő 43 szakma képviselői kiállításokon, konferenciaprogramokon és egyéb szakmai rendezvényeken vehetnek részt és megmérettethetik magukat az „Európa legjobbja” címért szakterületükön belül.

EuroSkills Gdańsk 2023 és a Készségek Európai Éve

Az idei verseny minden eddiginél nagyobb jelentősséggel bír, mivel a Készségek Európai Évének keretében kerül megrendezésre. Az uniós kezdeményezés a verseny keretein belül lehetőséget ad a szervezeteknek és a szakembereknek, hogy bemutassák a különböző szakmákhoz kapcsolódó készségfejlesztési tevékenységeket és lehetőségeket Európa-szerte.

A Készségek Európai Éve kezdeményezés számos nemzetközi eseményen keresztül valósul meg 2023-ban. A tematikus rendezvények, workshopok, előadások, fesztiválok, figyelemfelhívó kampányok megtalálhatóak az Európai Bizottság új honlapján.

Nemzetközi Oktatási és Szakképzési Kongresszus

EuroSkills Gdańsk 2023 részeként szeptember 7-én sor kerül a 6. Nemzetközi Oktatási és Képzési Kongresszusra. A rendezvény célja, hogy közös gondolkodásra és jó gyakorlatok megosztására hívja az ipari, az oktatási és a kormányzati vezetőket, valamint megismertesse a résztvevőket TVET-tel (Technical and vocational education and training) kapcsolatos globális trendekkel.
A kongresszuson továbbá kiemelt téma lesz az innovatív közgazdaságtan, a klíma-oktatás, a digitális átállás, a demokratikus részvétel és nem utolsó sorban az Erasmus+ program és a WorldSkills közötti párhuzamok, szinergiák bemutatása is.

Az eseményre itt tudnak regisztrálni az érdeklődők

További információk az Euroskills2023 hivatalos weboldalán és az esemény Facebook oldalán találhatóak!

Korábbi híreink a témában:

 

 

Utolsó módosítás: 2023.09.12.