Folyamatos az Erasmus+ egyetemi és oktatói mobilitási programokhoz szükséges források biztosítása

2023.08.25.

Hír | Felsőoktatás

A nemzetközi felsőoktatási mobilitási programokért felelős Tempus Közalapítvány Kuratóriuma a beérkezett igények alapján a 2023. augusztus 9-i és 24-i kuratóriumi ülésein 17 egyetem 1,820 milliárd forint értékű pénzügyi támogatásáról döntött. Ezzel a 2023. őszi mobilitásokra minden szükséges forrás biztosított, és a jövő év tavaszára vonatkozó egyetemi pályázatok az ősz folyamán kiírásra kerülhetnek.

Az érintett felsőoktatási intézmények számára a döntést követően megkezdődött a támogatói szerződések előkészítése, így az egyetemek részére a források már szeptember elején rendelkezésre fognak állni.

A meglévő mobilitási keretek, valamint pénzügyi erőforrások lehetővé teszik, hogy a mobilitásra vonatkozó egyetemi igények kielégítése jövő év június 30-ig biztosított legyen.

A Tempus Közalapítvány küldetése az egyetemisták, oktatók és munkatársak érdekében az Erasmus+ programban való részvétel biztosítása, ennek érdekében döntött többek között a modellváltó egyetemek mobilitási programjainak feltételes támogatásáról, melynek megerősítésének az Európai Bizottság részéről 2023. november 23-ig kell megtörténnie.   

 

Utolsó módosítás: 2023.09.04.