TIME TO MOVE: Fedezd fel velünk Európát 2023-ban is!

2023.09.15.

Eurodesk | Ifjúság, EU

Több száz programmal várják az európai fiatalokat egész októberben a Time to Move kampány keretében. Az Eurodesk hálózat szervezésében megvalósuló eseménysorozattal a nemzetközi mobilitási lehetőségekre szeretnék felhívni a figyelmet.

Idén októberben egy egész hónapon keresztül Európa-szerte több száz Time to Move esemény keretében kaphatnak információt a fiatalok a nemzetközi mobilitási lehetőségekről. Közel 30 ország, köztük Magyarország részvételével számos izgalmas program valósul meg az Eurodesk hálózat szervezésében. Ifjúsági információs szakemberek működnek együtt a fiatalok tájékoztatása érdekében.

A több száz esemény között tájékoztató előadások, iskolai rendezvények, workshopok, flashmob egyaránt előfordul. A sokszínű programsorozat célja, hogy megismertessék a fiatalokkal az európai tanulási, önkéntes és gyakornoki lehetőségeket, utazási információkat. A programok ingyenesek, de néhol regisztráció szükséges.

Time to Move kampányhonlapon interaktív térkép segít a tájékozódásban arról, hogy mikor, hol, milyen esemény valósul meg. Azoknak, akik nem tudnak részt venni a programokon, a weboldal számos hasznos információt, linket kínál az aktuális nemzetközi lehetőségekről öt kategória szerint: tanulás, önkéntesség, gyakornokság, aktív részvétel, ösztöndíjak.

 

Az idei megmérettetés

Minden évben a kampány részét képezi egy olyan verseny, melyben a fiatalok kiélhetik kreativitásukat, és elindulhatnak az értékes nyereményekért. Idén egy közösségi média kihívással és pólótervezéssel szállhatnak ringbe az érdeklődők. A verseny részletei a "Time to move" kampány weboldalán találhatók.

 

Külföldről mindent itthon

A magyarországi Time to Move kampány a hazai Eurodesk hálózat partnerszervezeteinek együttműködésében valósul meg. Közös cél, hogy az ország minden régiójában több eseményre is sor kerüljön, minél több fiatalt sikerüljön megszólítani, bevonva a különböző közösségi tereket, kistelepüléseket, a formális és nemformális tanuláshoz kapcsolódó intézményeket, szervezeteket annak érdekében, hogy egy fiatal se maradjon le a lehetőségekről.

Bővebb, naprakész információkért érdemes felkeresni az eurodesk.hu weboldalt és követni a kampány eseményeit az Eurodesk Hungary Instagram oldalon.

 

Utolsó módosítás: 2023.09.29.