Őszi rendezvényajánló

2023.09.19.

Rendezvény | Sport, Ifjúság, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Köznevelés, Felsőoktatás

Idén ősszel is izgalmas programok várnak jelenlegi és leendő pályázóinkra, szakmai partnereinkre. Várjuk szeretettel Önt és munkatársait!

Milyen lehetőségek rejlenek közösségi összefogásokban? Hogyan hat az aktív társadalmi részvétel az egyének mentális jóllétére? És az egyének összefogása a közösség, a társadalom jóllétére? Az Európai Szolidaritási Testület október 5-i ünnepségén ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat.

Eseményünket ajánljuk mindenkinek, akit érdekel az aktív társadalmi részvétel témája; szervezeti képviselőként önkéntesekkel dolgozna; 18-30 éves fiatal felnőttként külföldön önkénteskedne; tanárként, osztályfőnökként pedig szívesen ajánlaná diákjainak a nemzetközi önkéntesség lehetőségét. 

Idén októberben hat napon keresztül minden az Erasmus+ projektekről fog szólni. A hatnapos programsorozat alkalmával minden projektmegvalósító szervezet megmutathatja magát különféle események szervezésével, a program iránt érdeklődők pedig ellátogathatnak, vagy online csatlakozhatnak a színes programokhoz. Csatlakozzon intézményével vagy szervezetével a nemzetközi programsorozathoz, szervezzen eseményt és mutassa meg projektjét a világnak! 

Vannak olyan ismerősei, munkatársai, akik már hallottak az Erasmus+ programról, viszont még nem mertek belevágni és nem nyújtottak be pályázatot? Ajánlja nekik rendezvényünket!

A nyílt nap célja, hogy az Erasmus+ program iránt érdeklődők, akik még nem indultak el a pályázás útján, csak hallottak a benne rejlő lehetőségekről, megismerhessék a programot. Tudjon meg mindent az Erasmus+ nyújtotta lehetőségekről és találkozzon sikeres projektmegvalósítókkal! 

Várunk szeretettel minden érdeklődőt a Tempus Közalapítvány rendezvényére, ahol plenáris előadásokkal és színes, interaktív projektbemutatókkal készülünk mindazoknak, akik szeretnének komplex képet kapni az aktív társadalmi részvétel kapcsán, valamint szeretnének gyakorlatorientált műhelyek által jó példákat megismerni a témában. 

Október 12-én kerül megrendezésre a Nemzeti Szakképzési Szakértői Munkacsoport konferenciájára, melyen minden részvevő megismerheti a szakképzésebe beépíthető és megvalósítható nemzetközi, kiemelten az Erasmus+ projektek lehetőségeit és előnyeit.

A rendezvényre a szakképzésben dolgozó vezetőket, oktatókat és a duális képzők mentorait várjuk.  

A Tempus Közalapítvány online nemzetközi partnerkereső szemináriumot szervez október 12-én azoknak az Erasmus+ pályázóknak, akik a köznevelési szektor mobilitási (KA1) és/vagy partnerségi (KA2) pályázati kategóriájában keresnek külföldi partnert a fenntarthatóság és környezetvédelem témában. Az online speed date esemény keretében több ország alkalmával lesz lehetőség megismerkedni és röviden beszélgetni annak érdekében, hogy a jövőben gyümölcsöző munkakapcsolat alakulhasson ki intézményeik között.

Október 18-i rendezvényünk várja azoknak a pedagógusoknak, ifjúsági szakembereknek, egyetemi oktatóknak és hallgatóknak a jelentkezését, akik érdeklődnek az iránt, hogy az Erasmus+ DiscoverEU program révén hogyan idézhetnek elő pozitív változást a kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok életében. 

Okóber 19-én online rendezvényre várjuk azokat a pályakezdő fiatalokat, akik részt vettek már valamilyen nemzetközi mobilitási programban és szeretnék a külföldön szerzett tapasztalataikat tudatosan előnnyé formálni a munkakeresés során.

Várjuk a középiskolás osztályok, csoportok jelentkezését a november 24-i Parlamenti Ifjúsági Napra! A diákok a nap során képviselőket kérdezhetnek, műhelyfoglalkozáson vehetnek részt, bejárhatják az Országházat és megismerkedhetnek az EU ifjúsági lehetőségeivel.


 

Az Erasmus+ tanév rendje

Elkészült az Erasmus+ órarend, amelyben a 2023-as év második felének legfontosabb dátumai találhatók meg egy helyen. Pályázatbeadási határidők, információs napok és rendezvények gyűjtőhelye, amit elég csak kinyomtatni, így egyszerű hónapról hónapra nyomon követni az iskolai teendők mellett az Erasmus+ feladatokat és aktualitásokat is.

 _

Utolsó módosítás: 2023.09.26.