Új pályázati felhívás a Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramjának ösztöndíjára mobilitás támogatására 2023/2024

2023.09.20.

Hír | Felsőoktatás

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíj Programja keretében a mobilitás ösztönzése érdekében a 2023/2024-es tanévben új felhívás került kihirdetésre tanulmányi, kutatói, művészeti és előadási ösztöndíj benyújtására.

 

A pályázatok beadási határideje 2023. október 31. 16:00 óra,
az ösztöndíjak a 2023/2024-es tanév folyamán valósulnak meg.

Az ösztöndíjakra a következő oldalakon lehet pályázni online: www.stipendia.sk vagy www.scholarships.sk.

A Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramja támogatja a külföldi hallgatók, doktoranduszok, egyetemi oktatók, kutatók és művészek mobilitását, bekapcsolódását a szlovák egyetemeken és a szlovák kutatóintézetekben folyó munkába. Az ösztöndíjra a világ bármelyik országának állampolgára pályázhat.

A program részletes leírását a pályázók a hivatalos honlapon találják a www.stipendia.sk vagy www.scholarships.sk
További információ: nsp-foreign@saia.sk

Az ösztöndíj a tanulmányi, és/vagy kutatói ösztöndíj megélhetési költségeit fedezi a felsőfokú tanulmányok alatt (mester/doktori képzés), továbbá a tanulmányi és/vagy kutatói/művészeti ösztöndíjat a doktori tanulmányok alatt, vagy kutatói ösztöndíjat a posztdoktori hallgatók számára egy külföldi egyetemen, illetve kutatói szervezetnél.

A programról szóló rövid tájékoztató itt érhető el.

Amennyiben kérdése van a Szlovák Köztársaság Nemzeti Ösztöndíjprogramról, közvetlenül ezen program adminisztrátoraihoz is fordulhat e-mailben: nsp-foreign@saia.sk.

_

Utolsó módosítás: 2023.10.05.