Mindenkit vár az év legaktívabb hete! – Indul az Európai Sporthét

2023.09.21.

Hír | Sport

Szeptember 23-30. között egész Európa megmozdul!

Az aktív életmód nem csak testi, de szellemi jólétünkhöz is hozzájárul. Az Európai Bizottság kezdeményezése épp ennek fontosságára hívja fel a figyelmet:

2023. szeptember 23-30. között több ezer eseménynek ad helyet az Európai Sporthét!

A tematikus hét fő célja, ebben az időszakban minél mozogjunk, próbáljunk ki minél több sportágat, ismerjük meg, hogy miként is élhetnénk egészségesebben. Ennek hatására pedig az év további részében is éljünk minél aktívabb életet.

A BeActive kampány részeként megvalósuló kezdeményezés három fontos pillérre összpontosít:

  • az aktív társadalmi részvételre,
  • a befogadásra és
  • az innovációra.

Ezekre építve hazánkban is számos partner dolgozik közösen, hogy minél izgalmasabb legyen az egy hetes programsorozat kínálata.

A programban szereplő sportolási lehetőségek listája a Magyar Szabadidősport Szövetség (MASPORT) oldalán érhető el

Aktív életmód az Erasmus+ programmal

2023-tól a szabadidősport területén működő sportszervezetek is bekapcsolódhatnak az Európai Bizottság Erasmus+ programjába: a szektor szereplőinek 2023. február 23-án nyílt először lehetősége a pályázatbenyújtásra.

Az Erasmus+ sport szektorban megvalósuló pályázatok előmozdítják a sportban, a testmozgásban és az önkéntes tevékenységekben való részvételt. Az ezekkel a kihívásokkal foglalkozó szervezetek számára alakították ki a pályázati típusokat: a mobilitásban részt vevők szakmai látogatásokat valósíthatnak meg és edzői tevékenységet is folytathatnak egy külföldi sportszervezetnél vagy egy tömegsportot támogató szervezetnél.

Részletesebben az Erasmus+ sport szektor lehetőségeiről ide kattintva olvashat.

_

Utolsó módosítás: 2023.10.09.