#ErasmusDays 2023: Hat napon át minden az Erasmus+ projektekről szól idén októberben

2023.10.12.

Hír | Sport, Ifjúság, EU, Önkormányzatok, Szakképzés, Felnőtt tanulás, Nonprofit szervezet, Köznevelés, Felsőoktatás

Az Erasmus Napok keretében együtt ünnepeljük az Erasmus+ programot és Európát. Országszerte 100 esemény valósul meg a nemzetközi programsorozat keretében.

Idén hetedik alkalommal rendezik meg világszerte október 9-14. között az Erasmus Napokat. Hat napon át minden az Erasmus+ projektekről szól: a közel egyhetes programsorozat során minden projektmegvalósító megmutathatja magát különféle rendezvényeken, a program iránt érdeklődők pedig ellátogathatnak, vagy online csatlakozhatnak a színes programokhoz.

Magyar rekord - 100 esemény országszerte

Az idei Erasmus Napok alkalmával is számos hazai intézmény és szervezet csatlakozott a nemzetközi kezdeményezéshez az Erasmus+ köznevelés, szakképzés, felnőtt tanulás, felsőoktatás, ifjúság és sport szektorát képviselve, hogy megmutassa, mit adott a világnak az Erasmus+ projektje és hogy együtt ünnepeljük a programot.

A magyar események az #ErasmusDays honlapon elérhetőek:
>>
erasmusplusz.hu/hazai_erasmusdays_esemenyek

A szervezők élménybeszámolókkal, interaktív műhelymunkákkal, információs napokkal, online eseményekkel, kihívásokkal, módszertani bemutatókkal készültek idén, amelyekre sok szeretettel várják az érdeklődőket október 9-14. között.

Programajánló

ERASMUS+ DIGIDROM – INTERAKTÍV BEMUTATÓ

A HUN-REN Nyelvtudományi Kutatóközpont eseményén az érdeklődők interaktív betekintést nyerhetnek a Romani Digitális Tudástér: Innovatív romani–magyar digitális oktatási-kulturális kompetenciafejlesztés és segédanyag-csomag létrehozása regionális modellek alkalmazásával című projekt digitális és nem digitális formában megvalósult eredményeibe. A projekt fő szellemi termékei mentén megismerkedhetnek a Romani digitális gyermekszótár, a Romani digitális mesetár, a Romani platform, feladat- és módszertár, valamint a nem digitális tanulástámogató eszközök egyes fejlesztéseivel.

>> További információ: https://www.erasmusdays.eu/event/erasmus-digidrom-interaktiv-bemutato/

ERASMUSDAYS 2023 @BÁRCZI

A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar, Eötvös Loránd Tudományegyetem négy napos programsorozatot szervez az Erasmus+ jegyében. Az #ErasmusDays2023 során partnereikkel, volt ösztöndíjasaikkal és jelenleg itt tanuló hallgatókkal is találkozhatnak a résztvevők online és személyesen is. Téged is vár ez az inspiráló csapat!

>> További információ: https://www.erasmusdays.eu/event/erasmusdays-2023-barczi/

 

FELNŐTTKÉPZÉSI GYAKORLATOK A MAGYAR MŰSZAKI ÉS KÖZLEKEDÉSI MÚZEUMBAN

A Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum műhelynappal készül az Erasmus Napokra, melyre elsősorban tanárokat, oktatókat, múzeumpedagógusokat várnak. A szakemberek interaktív órákon vehetnek részt, betekintést nyerhetnek az újonnan induló programokba, és megismerhetik a múzeum Erasmus+ projektjének eredményeit is.

>> További információ: https://www.erasmusdays.eu/event/adult-learning-practices-in-the-hungarian-museum-of-science-technology-and-transport-experiences-of-erasmus-felnottkepzesi-gyakorlatok-a-magyar-tudomanyos-muszaki-es-kozlekedesi-muzeumban/

DESIGN4ALL – KREATIVITÁS, DESIGN, HATÁS

A Design4All izgalmas eseményén bemutatják a kreativitás, és a design erejét, és annak különböző felhasználási területeit. Az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a Design4Good és a Tech4Good világába, ami segíti jobbá tenni környezetünket, és a körülöttünk lévő világot.

>> További információ: https://www.erasmusdays.eu/event/design4all-creativity-design-impact-kreativitas-design-hatas/

A Tempus Közalapítvány is izgalmas programokon várja a résztvevőket

Az Erasmus+ programot koordináló nemzeti irodaként, a Tempus Közalapítvány is csatlakozott idén a magyar #ErasmusDays szervezők táborához és több eseményen várja az érdeklődőket.

Először szerveznek Magyarországon Erasmus+ nyílt napot október 10-én, amelynek célja, hogy az Erasmus+ program iránt érdeklődők, akik még nem indultak el a pályázás útján, csak hallottak a benne rejlő lehetőségekről, megismerhessék a programot. A nyílt napon a résztvevők sikeres projektmegvalósítókat ismerhetnek meg, feltehetik kérdéseiket a pályázással és a projektmegvalósítással kapcsolatban is.

Aktív társadalmi részvétel az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület projektekben című szakpolitikai szemináriumon várják azokat október 11-én, akik szeretnének komplex képet kapni az aktív társadalmi részvétel kapcsán, valamint jó példákat ismernének meg a témában.

Az október 12-ei Nemzetköziesítés a szakképzésben konferencia célja, hogy bemutassa a résztvevőknek a szakképzésbe beépíthető és megvalósítható nemzetközi, különösen pedig az Erasmus+ projektek lehetőségeit és előnyeit a szakképzés szereplői számára.

#ErasmusDays a közösségi médián keresztül is

A programsorozathoz és a közös ünnepléshez a közösségi média csatornákon keresztül is lehet csatlakozni. Akinek van egy jó Erasmus története vagy élménye, megoszthatja az #ErasmusDays hashtaget használva. Az Erasmus Napok 2023 Facebook eseményen naprakész információk várják az érdeklődőket a magyar eseményekkel és programokkal kapcsolatban.

Nemzetközi kitekintés

A majdnem egyhetes programsorozat keretében világszerte több mint 8000 eseménnyel készültek a projektmegvalósítók, de ez a szám még növekedhet, hiszen egészen október 14-ig lehet még regisztrálni az eramusdays.eu oldalon.

További információ az Erasmus+ programról az erasmusplusz.hu oldalon érhetőek el.

 _

 

 

Utolsó módosítás: 2023.10.13.