Ilyen volt az őszi Europass-Erasmus+ Karriernap

2023.10.26.

Europass | Ifjúság, Felsőoktatás

Az október 19-i online eseményen a pályakezdő fiatalok hasznos tanácsokat kaphattak a karrierépítéshez.

Az eseményen idén 47 érdeklődő vett részt, nagyrészt egyetemisták, főiskolások, pályakezdő fiatalok. 

Karriernap

A rendezvény fókuszába az énmárka került, és az, hogy ez hogyan tud segíteni az álláskeresésben. A résztvevők azt is megtudhatták, hogy hogyan tudják leghatékonyabban feltüntetni nemzetközi tapasztalataikat az önéletrajzukban, továbbá, hogy hogyan segít az Europass a karriertervezésben. A gap year hasznos eltöltéséhez is adtunk tippeket, illetve mindent megtudhattak a diploma utáni Erasmus+ szakmai gyakorlatról

Az előadások a következő témákat boncolgatták:

  • Az Énmárka anatómiája
  • Tudatos karriertervezés az Europass segítségével
  • Több mint egy gap year - külföldi önkéntesség, mint tapasztalatszerzés
  • Alapozd meg a jövőd Erasmus+ szakmai gyakorlattal!
  • Erasmus+ szakmai gyakorlattal külföldön – amit én kaptam tőle

A rendezvényen Szűcs Gergely retorika tréner mutatta be, hogy hogyan értelmezhetjük újra az énmárkát az álláskeresés során, illetve Hoós Dorottya, volt Erasmus+ szakmai gyakorlat ösztöndíjas mutatta be saját útját a szakmai gyakorlat pályázásig és osztotta meg tapasztalatait, élményeit, melyeket az ösztöndíjas lehetőségnek köszönhet. 

Emellett a résztvevők a Tempus Közalapítvány munkatársainak előadásaiból megismerkedhettek az Europass szolgáltatásokkal, az Erasmus+ szakmai gyakorlattal és az Európai Szolidaritási Testülettel is. 

Bízunk benne, hogy az előadásokon elhangzottak hozzájárulnak a résztvevők sikeres karrierútjához és a hallottakat beépítve tudatosabban, magabiztosabban állnak neki a munkakeresésnek. 

A rendezvény részletes programja itt érhető el.

Az Europass szolgáltatásairól, illetve az Erasmus+ és az Európai Szolidaritási Testület lehetőségeiről a következő közösségi média oldalakon találhatók további információk: 

_

Utolsó módosítás: 2023.11.06.