Erdészeti partnerségi együttműködésben vesz részt az AASZC Kiss Ferenc Erdészeti Technikum

Partner hír | 2023.10.30.

Hír | Szakképzés

A finn és a magyar iskola közötti partnerségi együttműködés egy 12 hónapos projekt, 2023. januárjától év végéig, mely megvalósításának következő állomása volt a finn diákok és oktatók érkezése az egy hetes programra Magyarországra.

Október 8-15. között kilenc fő vett részt a Magyarország erdeit bemutató partnerségi programon.

A programsorozaton iskolánk tanárai és azon diákjai is részt vettek, akik a finn iskolában tettek szakmai látogatást idén tavasszal. A hét szakmai programját tekintve igen részletgazdag betekintést kaphattak a programban részt vevők a Magyarországon fellelhető különböző erdőtársulásokba.

Az alföldi erdőtársulásokat a KEFAG Zrt. Bugaci erdészetében, az ártéri erdőtársulásokat a DALERD Zrt. Gyulai erdészetében és a Gemenc Zrt. Bátaszéki erdészetében, míg a hegyvidéki erdőtársulásokat a Pilis Zrt. Visegrádi erdészetében tanulmányozhatták a finn és magyar diákok, oktatók szakemberek vezetésével.

A hét folyamán nem csak az erdőtársulások, hanem a fafeldolgozás, vízgazdálkodás és a klímaváltozás kihívásaira adott válaszok is előtérbe kerültek. Emellett az adott régió történelmi, kulturális és gasztronómiai értékeivel is jobban megismerkedhetett mindenki.

A szegedi bázisról csillagtúra szerűen induló szakmai programok lehetőséget biztosítottak arra is, hogy a szegedi mindennapokkal és érdekességekkel is megismerkedjenek a vendégeink, így az ország különböző pontjain fellelhető természeti értékek és kihívásokon túl a kulturális életből is kaphattak egy-egy kis szeletet. Mindezek mellett sort kerítettünk a könnyedebb beszélgetésekre és szórakozásra is.

A finn diákok beszámolója az itt érhető el.

_

 

 

 

Utolsó módosítás: 2023.11.20.