FELHÍVÁS Ukrajnából érkező hallgatók fogadására a CEEPUS programban

2023.11.16.

Pályázat | Felsőoktatás

A 2021/2022-es tanév tavaszi félévéhez hasonlóan a 2023/2024-es tanévben is lehetősége van a hazai intézményeknek az Ukrajnában hallgatói vagy oktatói jogviszonyban levő hallgatókat és oktatókat CEEPUS freemover ösztöndíj keretében fogadni.

Számukra a CEEPUS ösztöndíjas időszak legfeljebb 2024. augusztus 31-ig tarthat. Az Ukrajnából beutazó hallgatók és oktatók az egyéni mobilitási pályázatokat folyamatosan, de legkésőbb 2024. április 30-ig nyújthatják be.

Jogosultság:

  • ukrán felsőoktatási intézményben hallgatói vagy oktatói jogviszonnyal rendelkezik

Csatolandó dokumentumok:

Megpályázható időszak:

  • hallgatók számára szokásosan, 1 hónap esetén min. 21 nap, több hónap esetén az utolsó hónap min. 16 nap
  • oktatók számára min. 5 munkanap, és 30 napig egy ösztöndíjhónapnak számít
  • az ösztöndíjas időszak 2024. augusztus 31-ig tarthat

Pályázás folyamata:

  • a pályázónak a www.ceepus.info központi pályázati felületen be kell nyújtania egy CEEPUS freemover pályázatot a 2023/2024-es tanév alatt (ehhez mellékelten található egy útmutató), amelyhez csatolni kell a fogadólevelet és az ukrán intézményben fennálló jogviszony igazolását
Általános tudnivalók
A CEEPUS Magyarországi Iroda a beérkezést követően elbírálja a pályázatot, és formai megfelelés esetén a rendelkezésre álló szabad forrás erejéig megítéli az ösztöndíjat.
A pályázatokat a beérkezés sorrendjében bíráljuk el.
A kettős finanszírozás nem megengedett, azaz, csak egy ösztöndíjprogram keretében támogatható egy-egy hallgató vagy oktató.
A hallgatók és oktatók az egyéni mobilitási pályázatokat 2024. április 30-ig nyújthatják be.

A pályázók bármely államilag elismert hazai felsőoktatási intézményt megjelölhetik fogadó intézményként, amely kiállít számukra fogadólevelet (tehát olyan intézményeket is, amelyek a jelen tanévben nem vesznek részt a CEEPUS programban vagy jelenleg nincs CEEPUS támogatási jogviszonyuk).

A jelen tanévben CEEPUS támogatási jogviszonnyal rendelkező intézmények a hatályos támogatói okiratuk keretében fogadhatják az Ukrajnából beutazókat is (szükség szerint a támogatási összeg növelésével, a 2024. február 15-ig benyújtandó időközi beszámoló alapján).

Azon intézmények számára, amelyeknek jelenleg nincs CEEPUS támogatási jogviszonyuk, támogatói okiratot fogunk kiállítani és biztosítjuk a támogatási összeget, hogy az ösztöndíj intézményi hatáskörben kifizethető legyen. A támogatási összeggel a 2024. szeptember 30-ig benyújtandó záró beszámolóban kell majd elszámolnia az intézményeknek.

A pályázás menetéről szóló angol nyelvű tájékoztató ide kattintva érhető el.

Felmerülő kérdés esetén keressenek minket bizalommal a ceepus@tpf.hu címen.

 _

Utolsó módosítás: 2023.11.23.