Ismerje meg a PROFFORMANCE Értékelőeszközt!

2023.11.17.

Hír | Felsőoktatás

Elkészült a PROFFORMANCE Értékelőeszköz magyar fordítása! Idén még két rendezvényen is megismerheti az nemzetközi konzorciumban fejlesztett oktatói teljesítményértékelő- és támogató rendszert.

Magyar nyelven is elérhető a PROFFORMANCE Értékelőeszköz

Az eszköz 6 tematikus területen, 4 prioritási terület mentén (digitalizáció, nemzetköziesítés, inklúzió, fenntarthatóság), 3 szemszögből (ön-, társ- és hallgatói) vizsgálja az oktatói kompetenciákat. Használható egyénileg, intézményi- vagy intézményi egység szinten, de akár nemzetközi együttműködésekben (Európai Egyetemi Szövetségekben) is. Átfogó és komplex felépítése, formatív jellege miatt nemcsak iránymutatást nyújt a különböző európai és szakmai elvárások útvesztőiben, de az intézmény számára lehetővé teszi az adat- és tényalapú döntéshozatalon alapuló fejlesztések megvalósítását. Intézményvezetők, képzésfejlesztési egységek, módszertani központok használhatják a meglévő minőségbiztosítási és oktatói értékelő-támogató-ösztönző rendszerek kiegészítéseként is.

A platform ingyenesen elérhető ide kattintva.

A PROFFORMANCE oktatói teljesítményértékelő- és támogató rendszer magyar verziójának bemutatója

2023. november 29-én 10:00-tól kerül megrendezésre a PROFFORMANCE Értékelőeszközt bemutató online rendezvényünk, melyre intézményvezetők, képzési-módszertani fejlesztésekért, minőségbiztosításért felelős munkatársak, intézetvezetők, szakfelelősök, oktatók és szakértők jelentkezését várjuk.

A rendezvény programja és regisztrációs felülete itt érhető el.

Tematikus webináriumok

A szakmai, tematikus webináriumok keretében közelebbről is megismerheti az értékelő eszköz egy-egy területét, valamint a PROFFORMANCE kiválósági adatbázisban szereplő jó gyakorlatokat. Az eddigi webináriumok fókuszában a hallgató-központú kurzustervezés, a hallgatók tudásának értékelése valamint a társadalmi kihívásokra választ adó oktatási-tanulási módszerek voltak. A megvalósult webináriumokon bemutatott jógyakorlatok és az előadások elérhetők a webináriumokat gyűjtő oldalon. 

Innovatív oktatás-tanulás

2023. december 11-én a projekt horvát partnerének szervezésében kerül megrendezésre a soron következő webinárium, melynek fókuszában az innovatív oktatás-tanulási jógyakorlatok állnak. A program elején a projekt és az értékelőeszköz horvátországi aspektusait mutatja be a horvát partner. Ezután az Oktatói Kiválóság Adatbázis nemzetközi jó gyakorlataiból kaphatnak válogatást a résztvevők. Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztrálok az eseményre

Részletes program és regisztrációs link a webinárium honlapján érhető el.

Kövesse figyelemmel a PROFFORMANCE projekt újdonságait: kövessen minket Linkedin-en, iratkozzon fel Hírlevelünkre.

_

Utolsó módosítás: 2023.12.08.