Ilyen volt a Time to Move 2023-ban

2023.11.21.

Eurodesk | Ifjúság

Idén októberben az Eurodesk Time to Move kampány keretében sok ezer fiatal szerezhetett információt Európa-szerte a nemzetközi mobilitási lehetőségekről.

2014 óta már a 10. alkalommal, 29 ország részvételével, összesen 1169 program valósult meg az Eurodesk hálózat szervezésében, a 2023. évi Time to Move kampány keretében. A programsorozat és a figyelemfelhívó posztok, plakátok, események célja az, hogy minél több fiatalhoz eljussanak a nemzetközi mobilitási lehetőségekkel kapcsolatos információk.

Magyarországon 81 eseményen várták Eurodesk partnereink az érdeklődő fiatalokat. A sokszínű online és offline programok során megismertették a fiatalokkal a nemzetközi tanulási, önkéntes és gyakornoki lehetőségeket –az ország legtávolabbi szegleteiben is. Partnereink sokszínű programokat valósítottak meg: játékestek, flashmobok, tájékoztató alkalmak, tökfaragó délután és jelmezes bulik. Emellett bekapcsolódtak a települések rendezvényeibe is (börzék, diákfórumok, pályaválasztási napok), vagy iskolákban rendkívüli osztályfőnöki órák keretében tartottak interaktív előadásokat. Ezeken az alkalmakon olyan fiatalok is hangot kaptak, akik már rendelkeznek nemzetközi tapasztalatokkal, vagy éppen jelenleg hazánkban önkénteskednek.

A kampány központi honlapján nem csak a számukra megfelelő programot találhatták meg a fiatalok, hanem az online szabadulószobákat is (Rejtélyek Rigában és Kalandozások Berlinben) – is kipróbálhatták. Még több hasznos tippet és trükköt tudhattak meg a Talkative Thursdays podcast epizódjainak izgalmas beszélgetéseiből.

Bízunk benne, hogy mindannyian, akik belekóstolhattak a változatos programokba, hatalmas élményekkel és rengeteg ismerettel gazdagodtak, és az Eurodesk partnerek meghozták a kedvet Európa felfedezéséhez!

Aki idén lemarad volna a programokról annak sem kell csüggednie, jövő októberben ismét lesz Time to Move!

Aki első kézből szeretné megkapni az információkat, íratkozzon fel fiataloknak vagy szervezetekrnek (ifjúsági szakembereknek, pedagógusoknak) szóló hírlevelünkre  vagy keresse Eurodesk partnereinket!

Utolsó módosítás: 2023.11.28.